Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb két mérkőzést halasztanak el a francia élvonalban

Újabb két mérkőzést halasztanak el a francia élvonalban

MTI
A zavargások miatt a hatóságok kérésére a hétvégi fordulóból ismét elhalasztottak két mérkőzést a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában.

A szerdai döntés értelmében pénteken a St. Etienne nizzai vendégjátéka, illetve szombaton a Nantes-Montpellier találkozó marad el. A liga ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy előbbit vasárnap játsszák le, mivel mindkét csapatnak múlt héten is elmaradt biztonsági okokból a fellépése a kormányellenes tüntetések miatt.

A Ligue 1 múlt hétvégi fordulójából hat meccset nem rendeztek meg, azokat március 15-én és 16-án pótolják. A Nantes és Montpellier szintén nem játszott akkor sem.

A francia kormány adó- és szociális politikája ellen tiltakozó, úgynevezett sárgamellényes mozgalom november 17-én útblokáddal kezdődött, múlt vasárnap országszerte mintegy 125 ezren tiltakoztak.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Mbappé nem bánja tettét, újra kiállíttatná magát
Kylian Mbappé a Paris Saint-Germain 4-2-es győzelmével véget ért találkozó 94. percében piros lapot kapott, mert az ellen szabálytalankodó Teji Savaniert fellökte. A párizsiak tinije a jelek szerint nem bánta meg, elsőre butának tűnő szabálytalanságát, amely kiállítással, vagyis eltiltással is jár.
Külföldi futball
Neymar érkezése miatt több klasszis is távozhat a PSG-től
Miután eldőlt, hogy Neymar biztosan távozik a Barcelona labdarúgócsapatától és várhatóan a Paris Saint-Germainbe igazol, a francia klubtól több játékos is távozhat, mivel nem valószínű, hogy a brazil érkezését követően lenne helyük a kezdőben.
Külföldi futball
Lang Ádám: „Di Maríánál zenél a labda, Balotelli pedig bivalyerős”
A magyar labdarúgó-válogatott remek Eb-szereplésének és a kontinenstornán nyújtott egyéni teljesítményének is köszönhetően Lang Ádám a nyáron a francia élvonal újoncához, a Dijon FCO együtteséhez szerződött. A Ligue 1-ben egy alkalommal a forduló válogatottjába is beválasztott középső védő abban a kiváltságos helyzetben van, hogy hétről-hétre világsztárok ellen léphet pályára. A huszonhárom éves játékos az m4sport.hu munkatársának beszélt a PSG "óriásairól", az OCG Nice csapatában újra magára találó olasz fenegyerekről, nehéz pillanatokról és a közelgő ünnepekről.
Külföldi futball