Musorujsag
Élő Eredmények

Nem elég az EL-kiesés, meg is büntették az AC Milant

MTI
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 12 millió euróra büntette az AC Milant, mivel az olasz klub nem felelt meg a pénzügyi fair play követelményeinek.
epa07229845 Players of AC Milan celebrate goal for their team during game between Olympiacos FC and AC Milan for the UEFA Europa league group stage in Karaiskaki Stadium in Piraeus, Greece, 13 December 2018.  EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU Itt még góljukat ünneplik a milánóiak, a kiesést és a büntetést már biztosan nem fogják (Fotó: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU)

A milánóiaknak 2021. június 30-ig eleget kell tenniük a szervezet által támasztott gazdasági előírásoknak, melynek alapja, hogy az egyesületek nem költhetnek többet, mint amennyi a bevételük. Amennyiben ennek nem felel meg a Milan a jövőben sem, akkor egy évre kitiltják a nemzetközi kupaporondról.

Az UEFA hasonló okok miatt már kizárta a Milant az Európa-ligából a mostani szezonra, csakhogy a klub sikeresen fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS). A piros-feketék így indulhattak a második számú európai kupasorozatban, melyből éppen csütörtökön búcsúztak, mivel az Olimpiakosz vendégeként elszenvedett 3-1-es vereségük azt jelentette, hogy csak harmadikként zártak a csoportjukban.

További tartalmak