Vizsgálat indulhat az antiszemita Chelsea-szurkolók ellen

A Mol Vidi elleni Európa Liga-találkozó után az UEFA vizsgálódni kezdett a Chelsea-szurkolók antiszemita megnyilvánulásai miatt. A londoni együttes részéről kemény fellépést helyeztek kilátásba a renitensekkel szemben, akik pár napon belül másodszor viselkedtek elítélendő módon.

Az európai szövetség először a 2-2-re végződő mérkőzés játékvezetői jelentésre vár, az alapján dönti el, szükséges-e intézkednie.

A fehérváriak hét ponttal búcsúztak az Európa-liga csoportkörétől


A Chelsea hivatalos álláspontja ettől függetlenül határozottan kiállt amellett, hogy elítél minden rasszista megnyilvánulást. A Matt McGeehan szóvivő által elmondottak szerint a klub alkalmazottai, valamint a rajongóinak nagy többsége elhatárolódik a faji és vallási alapú gyűlölettől.

A BBC beszámolója a Groupama Arénában felhangzó, Tottenhamet gyalázó antiszemita rigmusokról ír.

„Mindenki, aki nem tudja felfogni ezt az egyszerű üzenetet, és antiszemita vagy rasszista szavakkal és tettekkel szégyent hoz a klubra, a legkeményebb szankcióval néz szembe” – végződött a szóvivő dörgedelme.

A múlt vasárnap a Manchester City elleni rangadón Raheem Sterlinget sértegették rasszista szavakkal, ennek következményeként négy személyt tiltottak ki a Stamford Bridge-ről.

A Chelsea az L csoport győzteseként veretlenül jutott az EL egyenes kieséses szakaszába, míg a Vidi harmadik lett és búcsúzott a sorozattól.