Idén is Szalah lett a BBC-nél a év afrikai játékosa

52 meccsen szerzett 44 gól és PL-gólkirályi cím kellett a győzelemhez.

Mohamed Szalah gólöröme a Liverpool-Manchester City BL-negyeddöntőben (Fotó: EPA/Peter Powell) Mohamed Szalah gólöröme a Liverpool-Manchester City BL-negyeddöntőben (Fotó: EPA/Peter Powell)A tavalyi év után, idén is a Liverpool egyiptomi játékosa, Mohamed Szalah lett az Év afrikai labdarúgója. A BBC szavazásán 650 ezren voksoltak, ami rekordnak számít a verseny történetében. Az ötös döntőbe rajta kívül a marokkói Medhi Benatia (Juventus), a szenegáli Kalidou Koulibaly (Napoli), a ghánai Thomas Partey (Atlético Madrid), és a szintén Liverpool-játékos, szenegáli Sadio Mane kerültek.

Szalah előtt korábban csak két egyiptomi játékos, Mohamed Barakat (2005) és Mohamed Aboutrika (2008) tudott nyerni a versenyen. Korábban csak a nigériai Jay-Jay Okocha (2003, 2004) tudott ismételni.

Pazar évet tudhatott maga mögött, hiszen 52 mérkőzésen 44 gólt szerzett  a Liverpoolban, 32 találattal gólkirályi címet szerzett a Premier League-ben, miközben jelentős szerepe volt abban, hogy a klub a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott.

"Nagyszerű érzés nyerni, boldog vagyok, és jövőre is szeretnék nyerni! 2018-ban számos jó pillanat volt, de ezek közül is kiemelkedik a hazai BL-elődöntő" - mondta a játékos, akinek a válogatottal is voltak maradandó pillanatai, hiszen két gólt szerzett a világbajnokságon, melyre Egyiptom 1990 után tudta ismét kvalifikálni magát.

"Megpróbálok minden nap arra törekedni, hogy hozzásegítsem a csapatot trófeákat nyerni, hiszen mindenki ezt szeretné" - mondta a 26 esztendős klasszis a díj átvételekor.