Musorujsag
Élő Eredmények

Nemcsak a pályán, a lelátón is érződik Ronaldo hiánya a Real Madridnál

m4sport.hu/As
A bajnoki- és a BL-meccseken is visszaesett a Real Madrid mérkőzéseinek átlagnézőszáma, mióta Cristiano Ronaldo a nyáron távozott a királyi gárdától – írja az As című spanyol lap.
Real Madrid, Santiago Bernabéu (Fotó: As/Felipe Sevillano) Nem roskadoztak a nézőktől a Bernabéu lelátói az ősz során (Fotó: As/Felipe Sevillano)

Többeknek szemet szúrt a Rayo Vallecano elleni La Liga-találkozón, hogy a megszokottnál több üres szék volt a Santiago Bernabéuban.

„Mindössze” 55 229 néző tekintette meg a madridi rangadót, ami csupán 68 %-os kihasználtság, és hasonlóan alacsony nézőszámot regisztráltak a Melilla elleni kupa- (55 243 fő), valamint a CSKA elleni Bajnokok Ligája-meccsen (51 636 fő).

A csapatneveket látva persze rögtön megállapíthatjuk, hogy nem világverő együttesek látogattak Madridba (a CSKA ellen pedig már tét sem volt), csakhogy az As szerint a tendencia az egész idei szezon során tetten érhető.

Cristiano Ronaldo (Fotó: Getty Images/Jasper Juinen) Cristiano Ronaldo távozását sejtik a csökkenő nézőszám mögött (Fotó: Getty Images/Jasper Juinen)

Tizenkettő találkozót rendeztek ősszel a Bernabéuban, amiből hét mérkőzésen látogattak ki 60 ezernél többen, és csupán egyszer, az Atlético ellen kúszott 70 ezer fölé a nézőszám. Ezzel szemben a tavalyi idény hasonló időszakában csak Fuenlabrada elleni Király Kupa-mérkőzésen voltak 60 ezernél kevesebben.

Tavaly óta a La Ligában 5 ezerrel, a Bajnokok Ligájában 11 ezerrel csökkent az átlagnézőszám, ami betudható annak, hogy Julen Lopetegui és Santiago Solari irányításával sem csillogtak a királyiak, illetve hogy nem érkezett sztár a csapatba, amelyre így kicsit „ráuntak” a szurkolók. A spanyol lap szerint viszont Cristiano Ronaldo távozása a döntő faktor.

A hivatalos adatok szerint a szezon első hazai Real-meccsét 48 466 fő tekintette meg a helyszínen, ennyire kevesen legutóbb 2009. május 24-én voltak a Santiago Bernabéuban. Egészen pontosan az utolsó hazai mérkőzésen, mielőtt Cristiano Ronaldo Madridba szerződött.

További tartalmak