Musorujsag
Élő Eredmények

Arnautovic Kínába vágyik, a West Ham hallani sem akar róla

Arnautovic Kínába vágyik, a West Ham hallani sem akar róla

m4sport.hu
A West Ham United köti az ebet a karóhoz és annak ellenére sem kívánja eladni Kínába vágyódó támadóját, Marko Arnautovicot, hogy a Premier League-klub nagyszerű ajánlatot kapott Ázsiából.

A West Ham 35 millió fontos ajánlatot kapott egy eddig meg nem nevezett kínai klubtól, amely szívesen látná soraiban a 29 éves támadót, aki hét gólt jegyez a Premier League mostani szezonjában és ezzel az angol élvonal 10. helyén álló csapat második legeredményesebb játékosa.

A csatár bátyja (aki egyben az ügynöke is) Danijel Arnautovic csütörtökön a Talksportnak elmondta, testvére nagyon szeretné, ha a West Ham vezetése rábólintana a kínai ajánlatra.

A klub szóvivője azonban úgy nyilatkozott, „Markónak szerződése van velünk és elvárjuk, hogy ezt tiszteletben tartsa. A játékos nem eladó”.

Arnautovic 2017-ben klubrekordot jelentő 20 millió fontért szerződött a Stoke Citytől a West Hamhez, ahová 2022 nyaráig köti szerződés.

Nem meglepő azonban, hogy a 77-szeres osztrák válogatott futballistának mehetnékje támadt, hiszen állítólag a kínai bajnok Shanghai SIPG vetette ki rá a hálóját, amely nem lenne rest négy éven keresztül heti 200 ezer fontot fizetni a csatárnak, aki jelenleg ennek a felét teszi zsebre heti szinten.

„Ha a mostani piaci viszonyokat nézzük, a West Ham bagóért vette meg a testvéremet., akit azért igazoltak, hogy az elmúlt szezonban bent tartsa őket a Premier League-ben. Megtette! Ráadásul minden díjat bezsebelt, amit csak lehet: ő lett a legjobb játékos és a szezon igazolása a West Hamnél. Most a klub kapott érte egy nagyszerű ajánlatot, közel a duplájáért adhatnák el, mint amennyiért vették. Marko pedig új kihívásokra vágyik” – olvasható a BBC-n.

A csapat menedzsere, Manul Pellegrini egy csütörtöki sajtótájékoztatón elárulta, tisztában van vele, hogy nehéz lesz megtartaniuk Arnautovicot, akinek azonban most a szombati bajnokira kellene koncentrálnia, a West Ham ugyanis hazai pályán fogadja az 5. helyen álló Arsenalt.

 

További tartalmak