Dél-Korea és Kína is továbbjutott az Ázsia Kupán

Pénteki győzelmével a Koreai Köztársaság és Kína is bejutott az Egyesült Arab Emírségekben zajló labdarúgó Ázsia Kupa nyolcaddöntőjébe.

Az előző tornán döntős dél-koreaiak a 41. percben szerezték a győzelmet és a továbbjutásukat jelentő találatot Kirgizisztán ellen. A dél-koreai együttes a csoportkör záró fordulójában a hozzá hasonlóan két győzelemmel álló kínaiakkal találkozik, akiknek már ugyancsak biztossá vált a nyolcaddöntős szereplésük, miután a Fülöp-szigetek ellen megszerezték második győzelmüket. Az esélyesebb kínai együttes a 40. percben talált először a kapuba, de előnyét csak a 66. percben tudta megduplázni, győzelmét pedig a harmadik góljával a hajrában biztosította be.

A B csoport második fordulójában az ausztrál válogatott megszerezte első győzelmét. Graham Arnold együttese a jordánoktól elszenvedett vereséget követően a palesztin csapat felett aratott 3-0-s pénteki sikerével a csoport második helyére lépett. A két győzelemmel álló jordán válogatott csütörtökön biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

Ázsia Kupa, 2. forduló:
B csoport:
Ausztrália-Palesztina 3-0 (2-0)A csoport állása:
1. (és már továbbjutott) Jordánia 6 pont
2. Ausztrália 3
3. Szíria 1 (0-2)
4. Palesztina 1 (0-3)

C csoport
Koreai Köztársaság - Kirgizisztán 1-0 (1-0)Kína - Fülöp-szigetek 3-0 (1-0)A csoport állása:
1. (és már továbbjutott) Kína 6 pont (5-1)
2. (és már továbbjutott) Koreai Köztársaság 6 (2-0)
3. Kirgizisztán 0 (1-3)
4. Fülöp-szigetek 0 (0-4)