Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsi Európa leghatékonyabb kapusai között

m4sport.hu
Az európai topbajnokságokban nincs jobban teljesítő kapus a Liverpool brazil játékosánál, Alissonnál.
Az Európában védő kapusok rangsora (forrás: thesun.co.uk) Az Európában védő kapusok rangsora (forrás: thesun.co.uk)

A nyáron sokan csodálkoztak, hogy a Liverpool labdarúgócsapata 67 millió fontot fizetett a brazil Alissonért az AS Romának. Korábban még soha ennyit nem adtak ki egy kapusért. Mostanra úgy tűnik, megérte a befektetést a játékos.

A The Sun összeállításából kiderül, Alisson nem csak a Premier League, de az öt európai topbajnokság (angol, német, olasz, spanyol, francia) leghatékonyabb kapusa is lett 84,2 százalékos védési hatékonyságával.

A 26 esztendős játékos a PL eddigi 21 fordulójában 12-szer is kapott gól nélkül hozta le a meccset és két gól is csak egy alkalommal kapott. Ennek köszönhetően a Pool 21 forduló után mindössze 10 kapott góllal vezeti a tabellát.

A második helyen a Nice argentin kapusa, Walter Benitez végzett 81,5 százalékkal, míg a dobogó harmadik fokára Jan Oblak (szlovén, Atlético Madrid) fért fel 80.4 százalékkal. A további sorrend Samir Handanovic (szlovén, Inter, 79.7), Tomas Vaclik (cseh, Sevilla) és Fernando Pacheco (spanyol, Alavés)  egyaránt 79.5 százalékos hatékonysággal.

Az első tízbe még Gulácsi Péter, Yassine Bounou (kanadai, Girona) és David Soria (spanyol, Getafe)fért be. A magyar kapus 78.6 százalékos hatékonysággal védi ía kapuja irányába tartó lövéseket, fejeseket.

A Lipcsében védő magyar játékos helyezése azt is mutatja, nem csak a hetedik a rangsorban, de a német Bundesligából egyedül ő szerepel a listán, így elmondhatja magáról, hogy a német bajnokság legjobb kapusa is egyben.

További tartalmak