A Chelsea már januárban kész eladni Hazard-t a Realnak - sajtóhír

Sajtóhírek szerint a Chelsea labdarúgója, Eden Hazard csak a Real Madrid ajánlatára vár, a legfrissebb információk alapján pedig az átigazolásra már januárban sor kerülhet.

A 28 éves támadó annak ellenére sem volt hajlandó hosszabbítani a Chelsea-vel, hogy klubja heti 300 ezer fontos fizetést kínált neki, illetve hogy a játékos korábban kijelentette, ő és családja is boldog Londonban.


„Eddig a Chelsea két ajánlatát utasította vissza, mondván, nem szeretné aláírni a szerződést, ami csak egy dolgot jelenthet: vár valamire. Ez a valami pedig nagy valószínűséggel a Real Madrid ajánlata” – olvasható a belga futballszakértő, Kristof Terreur nyilatkozata a Sky Sportoson.


„Legjobb tudomásom szerint a Real még mindig élénken érdeklődik iránta, de eddig még sem a két fél, sem a két klub között nem született megállapodás. Mikor a Madrid a múlt nyáron megkereste a londoniakat, a klub azt mondta, a játékos nem eladó, a Real pedig tiszteletben tartotta ezt.”
Eden Hazard (balra) a világ egyik legjobb játékosává nőtte ki magát a Chelsea-ben (Fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)


Cristiano Ronaldo távozása óta viszont nem úgy fut a Bajnokok Ligája-címvédő szekere, ahogy azt Madridban megszokhatták (a csapat küszködik a bajnokságban, csak negyedik a tabellán, és a mutatott játék is több sebből vérzik), így érthető, hogy a Real szeretné megerősíteni keretét. Másrészt, Hazard-t 2020 nyaráig köti szerződés a londoni Kékekhez, a spanyolok pedig tudják, hogy most könnyebb megszerezni a futballistát, mert 2019 nyarától a kifutó szerződése miatt vélhetően még feljebb kúszik az ára – mondta a szakértő.


Érzi is a Chelsea, hogy erősödik rajta a nyomás, amit jól mutat, hogy Spanyolországból származó szerda reggeli hírek szerint a Kékek állítólag már a télen hajlandóak lennének eladni Hazard-t a Real Madridnak, amennyiben a spanyol klub leszurkol érte 99 millió fontotolvasható az Expresszen.   


A támadó 2012-ben a francia Lille-től igazolt Londonba, ahol azóta alapembere a csapatnak, a nyáron csapatkapitányként világbajnoki bronzéremig vezette a belga válogatottat, s utána sem lassított, a mostani Premier League-szezonban 21 mérkőzésen 10-szer volt eredményes és 10 gólpasszt is kiosztott, árát a Transfermarkt nagyjából  133 millió fontra tartja.