Musorujsag
Élő Eredmények

A Levante nem nyugszik bele a Barca elleni kiesésbe

A Levante nem nyugszik bele a Barca elleni kiesésbe

mti (kép: epa)
A Levante az egyik játékos jogosulatlan szerepeltetésére hivatkozva hivatalos panaszt nyújtott be a Barcelonával szemben a Spanyol Labdarúgó Szövetséghez, miután nyolcaddöntős párharcukból a katalán csapat jutott tovább a Spanyol Király Kupában.

A valenciai klub a Twitter-oldalán tette közzé a panaszát, melyben kifejtette: a Barcelonában Juan Brandariz „Chumi” a nyolcaddöntő első felvonásán, január 10-én jogosulatlanul lépett pályára, mert éppen eltiltott volt.

A 19 éves Brandariz kezdőként 58 percet játszott azon a találkozón, melyet a Levante 2-1-re megnyert. A címvédő katalánok csütörtökön, a hazai visszavágón 3-0-ra győztek, így végül 4-2-es összesítéssel jutottak a legjobb nyolc közé.

Josep Vives, a Barcelona szóvivője közölte: klubja nem vétett a szabályok ellen, mivel a védő eltiltása a harmadosztályú – itt szerepel a katalánok B csapata – bajnoki mérkőzésekre szólt. Brandariz január 13-án nem is játszott az Alcoyano elleni összecsapáson.

A szövetség péntek délutáni döntésében elutasította a Levante panaszát – mivel azt a 48 órás leadási határidőn túl nyújtották be -, így a katalán gárda folytathatja szereplését a kupában.

A negyeddöntős párharcok első felvonását jövő szerdán rendezik, a visszavágókra egy héttel azután kerül sor.

További tartalmak