Musorujsag
Élő Eredmények

Pénteken Budapesten állt bíróság elé a Football Leaks hackere

Pénteken Budapesten állt bíróság elé a Football Leaks hackere

m4sport.hu/BRFK/Record/Correio da Manha
A portugál Rui Pinto, akit azzal gyanúsítanak, hogy a Football Leaks hackere pénteken délelőtt bíróság elé állt, ahol kimondták, hogy a nyomozás idejére házi őrizetben lesz.

A gyanúsítottat portugál források szerint szerdán tartóztatták le – ezt mi is megírtuk -, ugyanakkor a magyar rendőrség honlapján arról ír, hogy már kedden fogták el Rui Pintót Budapesten, a VII. kerületben.

Szerettünk volna kapcsolatban lépni egy BRFK-illetékessel, aki több információval szolgálhatna, de csupán a hivatalos közlemény linkjét kaptuk meg és ezeket a sorokat.

„Tájékoztatjuk továbbá, hogy a házi őrizettel kapcsolatos kérdésével a bírósághoz tud fordulni.
További információt nem kívánunk adni.

Tisztelettel:
BRFK Kommunikációs Osztály”

Portugáliában komoly érdeklődés övezi az esetet, hiszem amellett, hogy nemzetközi ügyekkel is foglalkozott a Football Leaks, elsősorban a luzitán nagycsapatok voltak a célpontok, kiemelten a Benfica.
A lisszaboni klub honlapján örömét fejezte ki, hogy a feltételezett hackert elkapták a hatóságok, hajlandóak lennének megbocsájtani Pintonak, amennyiben megnevezi azokat, akik pénzelték a Benfica ellen folytatott akcióit.
A portugál Correio da Manha egyik tudósítója Magyarországra utazott és a tárgyalásról felvételt is készített. A feltételezett, 30 éves gyanúsított , aki 2017 májusa óta él Magyarországon, a szemüveges tolmács mellett ülő férfi a felvételen.

Borítókép: Rui Pinto, a Football Leaks feltételezett hackere (Forrás: Correio da Manha)

További tartalmak