A Nantes szurkolói eltűnt csatárukat éltették az elmaradt meccs helyett

Emiliano Sala hétfőn szállt fel Nantesban, azóta nem tudnak róla semmit. A francia szurkolók még bizakodnak.

A Cardiff City a klub történetében rekordösszegnek számító 15 millió fontért igazolta le az argentin csatárt, Emiliano Salát a francia Nantes csapatától. A játékos hétfő este elutazott a francia városba, hogy elköszönjön korábbi csapattársaitól, majd repülőre szállt, hogy reggel már Cardiffban jelentkezzen.

Repülőgépe azonban eltűnt a radarról a La Manche-csatorna fölött, és azóta sem találják. Egész nap keresték a gépet hajókkal és repülőkel, 3000 négyzetkilométernyi területet vizsgáltak át, az eltűnt gépnek egyelőre nincs nyoma. A rendőrség közölte, estére felfüggesztik a mentési akciót, napfelkelte után viszont folytatják a keresést.

Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdára tervezett Francia Kupa-mérkőzését, a legjobb 32 között a harmadosztályú Entente Sannois-Saint Gratien lett volna az ellenfél.

A francia együttes mintegy 1000 szurkolója Nantes egyik legforgalmasabb terén gyűlt össze és folyamatosan éltették a klub korábbi játékosát, miközben abban bíznak, hogy még életben van.