Plusz ötmillió euróért már a télen a Bayerné lehet a világbajnok védő

Az eredetileg megkötött megállapodástól eltérően nem nyártól, hanem már a téli átigazolási időszakban a Bayern München labdarúgócsapatának játékosa lehet Benjamin Pavard, a VfB Stuttgart világbajnok francia védője - írta kedden a L'Éguipe francia napilap.

Az újság értesülései szerint így viszont a Bundesligában címvédő bajor klubnak nem 35, hanem 40 millió eurót kell kifizetnie a 22 éves hátvéd játékjogáért.

Benjamin Pavard (Fotó: EPA/Daniel Kopatsch) Benjamin Pavard (Fotó: EPA/Daniel Kopatsch)Haszan Szalihamidzsics, a Bayern sportigazgatója január 9-én jelentette be, hogy Pavard nyáron csatlakozik a csapathoz, és öt évre szóló megállapodást kötnek vele. Pavard a tavalyi világbajnokságon remek teljesítményt nyújtott, a torna után pedig a sajtóban többször is megjelent, hogy a müncheniekhez szerződik, ám akkor úgy döntött, a 2018/19-es szezonban marad a Stuttgartnál.

KKözben a Sky Sport brit televíziós csatorna arról számolt be, hogy a Chelsea 18 éves tehetsége, Callum Hudson-Odoi visszautasította a jövő júniusban lejáró londoni szerződésének meghosszabbítását, és könnyen elképzelhető, hogy szintén a Bayernben folytatja majd pályafutását. A müncheni egyesület ugyanis 30 millió eurós ajánlatot tett a fiatal csatárért, Szalihamidzsics pedig ezzel kapcsolatban legutóbb úgy fogalmazott, hogy „kiváló egyeztetésen” vannak túl Hudson-Odoi átigazolásának ügyében.

A Bundesligában most második helyen álló Bayern München vasárnap a Pavard-ral felálló Stuttgartot fogadja a 19. fordulóban.