Hivatalos: Higuaín a Chelsea-hez igazolt

A Chelsea labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Gonzalo Higuaín – jelentette be a Premier League-ben negyedik helyezett egyesület.

A londoni klub tájékoztatása szerint az argentin csatár kölcsönbe érkezik a tavaszi szezon végéig a Stamford Bridge-re.
A 31 éves Higuaín a Juventus játékosa, az őszi szezont az AC Milanban töltötte kölcsönben, amelynek színeiben hat gólt szerzett a bajnokságban, kettőt pedig az Európa-ligában. A torinói klub azt közölte, hogy a féléves kölcsönadásért nem fizet a Chelsea, a megállapodás azonban 18 millió euróért 2020. júinius 30-ig meghosszabbítható, 36 millióért pedig a londoniak meg is vásárolhatják Huguaín játékjogát.
A 75-szörös argentin válogatott játékos a 2015/2016-os szezonban, a Naploliban már játszott Maurizio Sarri Chelsea-edző irányítása alatt. A Milan a 2018/2019-es szezon előtt vette kölcsön Higuaínt a Juventustól – egy évre, 18 millió euróért –, miután a torinóiak szerződtették Cristiano Ronaldót.

Higuaín, Morata és Piatek Higuaín, Morata és PiatekSzintén szerdán jelentették be, hogy a Milan – Higuaín pótlására – 35 millió euróért leigazolta a lengyel Krzysztof Piateket a Genoától. Ezt a két bejelentést pedig a várakozások szerint hamarosan az követi, hogy Álvaro Morata a Chelsea-től az Atlético Madridhoz távozik, ezzel pedig teljessé válhat a téli átigazolási szezon nagyszabású csatárkeringője.