Musorujsag
Élő Eredmények

Megint felfüggesztették Salaék keresését

MTI
A sötétedés miatt reggelig felfüggesztik annak a kisrepülőgépnek a keresését, amely az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával a fedélzetén tűnt el a radarképekről hétfőn este a La Manche-csatorna felett.

A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába, de az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Mentőhajó keresi az Emiliano Salával a fedélzetén eltűnt kisrepülőt a La Manche-csatornán 2019. január 22-én (Fotó: EPA/DECLAN GAUDION / RNLI / HANDOUT) Mentőhajó keresi az Emiliano Salával a fedélzetén eltűnt kisrepülőt a La Manche-csatornán 2019. január 22-én (Fotó: EPA/DECLAN GAUDION / RNLI / HANDOUT)

Hétfőn este mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények romlása miatt. Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, délig több mint ezer négyzetméteres területet vizsgáltak át, ám nem találták meg a repülő nyomait, így szerdán reggel tovább kerestek a mentőegységek.

„Kilencórás intenzív kutatás után, amelyben több repülőgépet és egy mentőhajót vetettünk be, nem találtunk nyomot az eltűnt repülőgépről” – fogalmazott közleményében Guernsey rendőrsége. A kommünikében hozzátették: a sötétedés miatt ismét fel kell függeszteniük a kutatást.

A mentésben résztvevő egyik tiszt a nap folyamán úgy fogalmazott, „nincs remény” arra, hogy élve megtalálják az eltűnt kisgép utasait.

A játékost múlt héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff. Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdára tervezett Francia Kupa-mérkőzését, a legjobb 32 között a harmadosztályú Entente Sannois-Saint Gratien lett volna az ellenfél.

További tartalmak