Musorujsag
Élő Eredmények

Tanúvédelmet kaphat a Football Leaks Budapesten elfogott hackere

Tanúvédelmet kaphat a Football Leaks Budapesten elfogott hackere

m4sport.hu/sabado.pt
A portugál Igazságügyi Rendőrség (Polícia Judiciária - PJ) nyitott, hogy tárgyaljon Rui Pintóval, a Football Leaks hackerével. Amennyiben a 30 éves portugál hacker érdemi információkkal látja el a hatóságot, tanúvédelmi program alá vonják.

A jelenleg házi őrizet alatt álló Rui Pinto a PJ döntésére vár Budapesten, VII. kerületi otthonában, hogy a nyomozás ideje alatt maradhat-e Magyarországon, vagy Portugáliában folytatják kihallgatását. Luzitán lapinformációk szerint hazájában egy ajánlattal várja az illetések hatóság: amennyiben Pinto hajlandó arról beszélni, hogy miért és kinek a kérésére kezdett bele a titkosított anyagok feltörésébe, akkor védelmet biztosít számára és kiróható büntetésétől is eltekint.

A hackert tanúvédelmi program alá vonnák, illetve felkérést kapna, hogy segítse a rendőrség munkáját. Új személyazonosságot kapna és az állam garantálná a biztonságát.
Mindeközben Rui Pinto készül a tárgyalásra a rendőrséggel, ügyvédjei segítségével. csütörtökön Facebook-oldalán posztolt egy képet amelyen az ügyvédekkel, köztük egy magyar ismerősével van otthonában.

A képhez ezt írta:

„Baráti összejövetel felkészülés a hosszú csatára, William Bourdon, Vincent Brengarth és Deák Dávid társaságában” – sejthetően utalva a tárgyalásra a PJ-vel.

Érdekesség, hogy a kép hátterében éppen a Benfica-Porto ligakupa-mérkőzés megy a televízióban. Pinto a Porto híve, az egész botrány pedig azért robbant ki, mert a Benfica belső e-mail fiókjait törte fel.

Borítókép: Rui Pinto, magyar rendőrök kíséretében. (Forrás: sabado.pt.)

További tartalmak