Musorujsag
Élő Eredmények

Mbappé és Rabiot is nagy összeggel támogatja Saláék keresésének folytatását

Mbappé és Rabiot is nagy összeggel támogatja Saláék keresésének folytatását

m4sport.hu
Miután január 24-én Guernsey kikötőmestere közleményben arról számolt be, hogy nem folytatják a szerencsétlenül járt futballista, Emiliano Sala és David Ibbotson pilóta keresését, összefogott a futballvilág és gyűjtésbe kezdett a Gofoundme nevű oldalon, hogy tovább kutassanak a hatóságok. Vasárnap reggelre a szükséges 300 ezer eurós összeg összegyűlt.

Sala és Ibbotson repülőgépe közel egy hete tűnt el a radarokról a La Manche csatorna felett, amikor Nantes-ból Cardiffba tartott. Keresésük három napig tartott, azonban a szakemberek ezután bejelentették, hogy a túlélés esélye minimálisra csökkent és nem folytatják akciójukat.

Ezután először a család fordult a nyilvánosság előtt az érintett hatóságokhoz és kérték őket, ne hagyják abba a kutatást, ameddig minimális esély is van megtalálni a 28 esztendős labdarúgót és a pilótát, majd összefogott a futballvilág és gyűjtésbe kezdett a gofoundme.com oldalon.

Mbappé és Rabiot is nagy összeggel támogatja a keresés folytatását (Fotó: gofoundme.com) Mbappé és Rabiot is nagy összeggel támogatja a keresés folytatását (Fotó: gofoundme.com)

A keresés folytatásához szükséges 300 ezer euró rövid időn belül összejött. A két legmagasabb összeg – 30 és 25 ezer euró – a francia labdarúgó-válogatott két játékosától, Kylian Mbappétól és Adrien Rabiot-tól érkezett, de a Salát képviselő menedzser cég, a Sport Cover is 20 ezer euróval támogatja a nemes ügyet. A 20 éves Mbappé amint észrevette, mennyi pénz hiányzik, vasárnap reggel azonnal kipótolta, közel 10 millió forintot küldött.

Felajánlást tett többek között Dimitri Payet (10 ezer euró), Lucas Ocampos (5 ezer euró), Ilkay Gündogan (2 ezer euró), Vahid Halilhodzic (2 ezer euró), Laurent Koscielny (2 ezer euró) és Kalidou Koulibaly (ezer euró), de kisebb összegeket több civil személy is küldött.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Véget ért Emiliano Sala repülőgépének keresése
Befejezték annak a kisrepülőgépnek a keresését, amely az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával és David Ibbotson pilótával a fedélzetén tűnt el a radarképekről hétfőn este a La Manche-csatorna felett.
Külföldi futball