Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Ádámékat nem Inzaghi, egy régi-új edző mentheti meg a kieséstől

m4sport.hu
Edzőváltásra szánta el magát a Serie A kieső helyén szerénykedő Bologna, amelyben a magyar válogatott Nagy Ádám is szerepel.
Sinisa Mihajlovic - Fotó: EPA/Francesco Dolci Sinisa Mihajlovic (fotó: EPA/Francesco Dolci)

Az átigazolási hírekben első számú forrásnak számító Gianluca Di Marzio hétfő délután azt írta, a 18. helyen álló Bologna mindenben megegyezett Sinisa Mihajloviccsal, aki Filippo Inzaghit válthatja a kispadon és a szezon végéig irányíthatja a csapatot. Amennyiben sikerül kiharcolni a bennmaradást, folytathatja a munkát.

A hírt azóta a Bologna hivatalos bejelentése is megerősítette.

Inzaghi menesztése nem meglepő, hiszen a nyáron kinevezett vezetőedzővel 21 forduló alatt csupán két mérkőzést tudott megnyerni a Bologna.

Mihajlovic nem először lett vezetőedző a Bolognánál, a 2008/2009-es idényben novemberben ugrott be hasonló célokkal (ez volt karrierje első vezetőedzői kinevezése), akkor azonban áprilisban őt is menesztették, a Bologna végül bennmaradt az élvonalban.

A 49 éves szerb játékosként és edzőként is jelentős tapasztalattal rendelkezik az olasz labdarúgásban, a Bolognát követően irányította a Catania, a Fiorentina, a Sampdoria, az AC Milan és a Torino együttesét, közben, töltött egy rövid időt a szerb válogatott kispadján is. 2018 nyarán a Sporting bízta meg vezetőedzői feladatokkal, de 9 nappal később kirúgták.

További tartalmak