Musorujsag
Élő Eredmények

Azonosították Sala holttestét

BBC/L'Équipe
Hivatalosan megerősítették, hogy Emiliano Sala holttestét találták meg a két hete lezuhant kisrepülőgép maradványai között – írja a BBC a rendőrség tájékoztatására hivatkozva.

A L’Équipe úgy tudja, hogy a hatóságok órákon belül átadják a 28 éves korában elhunyt argentin futballista földi maradványait a családnak, hogy mielőbb gondoskodni tudjanak a temetésről.

A hatóságok azt is közölték, hogy a vizsgálat tovább folytatódik a halál pontos okának megállapítására. A pilótát egyelőre nem találták meg.

A lezuhant repülőgép roncsaira vasárnap bukkantak rá. A baleset okát, illetve körülményeit még nem sikerült megállapítani, de az erre szakosodott brit hatóság (AAIB) úgy véli, elég információ áll majd rendelkezésre a víz alatt készült felvételeken.

A British Air Accidents Investigation Branch (AAIB) által 2019. február 4-én közreadott kép az Emiliano Salát, a walesi Cardiff City újonnan szerződtetett argentin labdarúgóját szállító N264DB kisrepülőgépről a La Manche-csatorna fenekén. (Fotó: MTI/EPA/AAIB) A British Air Accidents Investigation Branch (AAIB) által 2019. február 4-én közreadott kép az Emiliano Salát, a walesi Cardiff City újonnan szerződtetett argentin labdarúgóját szállító N264DB kisrepülőgépről a La Manche-csatorna fenekén. (Fotó: MTI/EPA/AAIB)

A holttest azonosítása után a háromezer lelkes argentínai Progressóban, ahol Sala 3 és 15 éves kora között élt, gyakorlatilag mindenki a tragédiával foglalkozott.

„Amióta értesültünk erről, az emberek csak erről beszélnek, a falut nagyon megérintette. Nagyon szerette, imádta őt mindenki” – mondta a francia hírügynökségnek Oscar Heymo, az egyik helyi étterem vezetője, Sala apjának barátja. „Szörnyű, ami történt, el se tudják képzelni, mit érzünk” – tette hozzá.

„Micsoda szomorúság, ez a lehető legrosszabb hír” – reagált a bejelentésre a korábbi válogatott Gabriel Batistuta, aki Salához hasonlóan Santa Fe tartományból származik.

„Nagyon fájdalmas az a hír. Részvétem Sala családtagjainak, barátainak és társainak ebben az oly nehéz pillanatban. Veletek vagyunk” – írta Twitter oldalán a köztársasági elnök Mauricio Macri, a Boca Juniors korábbi elnöke.

„Mindannyian le vagyunk sújtva, neki ajánljuk a továbbjutást” – jelentette ki a Fox Sportnak Fernando Batista az U20-as világbajnokságra kijutott argentin válogatott szövetségi kapitánya.
A tragédia a labdarúgóvilágot is megrázta, játékostársak és klubok búcsúznak a 28 éves focistától.

Emiliano Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába két hete. A gépen a 28 éves futballistán kívül az 59 éves pilóta, David Ibbotson tartózkodott. Az egymotoros repülőgép pilótája 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

2018. január 14-én Nantes-ban készített kép Emiliano Saláról (Fotó: MTI/AP/David Vincent) 2018. január 14-én Nantes-ban készített kép Emiliano Saláról (Fotó: MTI/AP/David Vincent)

A lezuhant repülőgép roncsaira vasárnap bukkantak rá, a maradványok között hétfőn találtak egy holttestet, amelyet szerdán este felszínre hoztak, csütörtökön késő este pedig azonosítani is sikerült.

További tartalmak