Agüero a Chelsea elleni mesterhármasával beállította Shearer rekordját

A 2019-es évben óriási formát mutat a Manchester City argentin csatára, aki a Chelsea elleni mesterhármasával beállította az angol legenda, Alan Shearer rekordját.

Pep Guardiola együttese hazai pályán 6–0-ra verte a Chelsea-t, Sergio Kun Agüero pedig triplázott. A City argentin csatárának ez volt a 11. mesterhármasa a Premier League-ben, amivel beállította Alan Shearer rekordját.


Agüero egyébként óriási formába lendült, már 8 Premier League-gólnál tart a 2019-es évben, amelyben nincs nála eredményesebb játékos az angol élvonalban.

Ezen felül az argentin támadó a hatodik futballista a Premier League történetében, aki elmondhatja magáról, hogy egy klubon belül legalább 200 gólból kivette a részét (gól és gólpassz), korábban ez Wayne Rooneynak (Manchester United), Ryan Giggsnek (Manchester United), Thierry Henrynak (Arsenal), Frank Lampardnak (Chelsea) és Steven Gerrardnak (Liverpool) sikerült.

A meccs végén a játékvezető, Mike Dean megviccelte Agüerót, aki természetesen kiérdemelte a meccs emberének járó labdát.

 

A City csatára 17 góljával a liverpooli Mohamed Szalah-val holtversenyben vezeti a Premier League góllövőlistáját.