Musorujsag
Élő Eredmények

Patkányokkal fogadták Courtois-t az Atléti-drukkerek

m4sport.hu
Nem fogadták túl szívélyesen az Atlético Madrid drukkerei Thibaut Courtois-t, aki az ősi rivális Real kapusaként tért vissza korábbi csapatához.

A belga kapus 2011 és 2014 között, a Chelsea kölcsönjátékosaként 154 meccsen védett az Atléticóban, a londoniak tavaly nyáron adták el a Real Madridnak, a szombati bajnoki volt az első alkalom, hogy a királyiak játékosaként lépett pályára korábbi csapata otthonában.

Az Atléti-drukkerek nem bocsátják meg a csapatváltást, azóta árulónak tartják a belgát, ennek megfelelően készültek a fogadására.

Előbb átragasztották és játékpatkányokkal pakolták tele a stadion előtt a tiszteletére elhelyezett emléktáblát, bemelegítéskor pedig a kapuját dobálták meg plüsspatkányokkal. Ha ezek esetleg elkerülték volna a figyelmét, a nézőtéren több plakát is emlékeztette Courtois-t arra, hogy mit gondolnak róla az Atlético szurkolói.

Thibaut Courtois-t gyalázó plakát az Atlético Madrid – Real Madrid bajnokin 2019. február 9-én (Fotó: EPA/Juanjo Martin)

Az érintett azt nyilatkozta a meccs után, hogy nem különösebben zavarta a hazai drukkerek akciója, sőt, inkább plusz motivációt jelentett számára az ellenséges fogadtatás.

A madridi derbit egyébként 3–1-re nyerte a Real Madrid, amely így megelőzte a városi riválist, és 45 ponttal a tabella második helyén áll.

További tartalmak