A Barcelona megegyezett a Bundesliga legeredményesebb játékosával

Német sajtóhírek szerint a Barcelona mindenben megállapodott az Eintracht Frankfurt fiatal támadójával, Luka Joviccsal.

A Frankfurter Allgemeine úgy tudja, a 21 éves játékos minden személyes feltételben megegyezett a katalán klubbal, amelynek már csak a Frankfurttal kell dűlőre jutnia a futballista vételáráról – Jovic nyáron csatlakozhat a Barcelonához, a Benfica játékosának akkor jár le a kétéves kölcsönszerződése a német együttesnél.


A háromszoros válogatott szerb támadó pazar formát mutat a mostani szezonban, a német bajnokságban 19 meccsen 14 gólt szerzett (4 asszisztot is jegyez), amivel vezeti a góllövőlistát, az Európa Ligában pedig 6 találkozón 5-ször köszönt be az ellenfelek kapujába, amivel a sorozat második legeredményesebb játékosa.  

A FAZ híre szerint Jovic – akit a Real Madrid is szeretett volna megszerezni – pár nappal ezelőtt azt mondta, a következő szezonban már a Bajnokok Ligájában szeretne játszani.

Úgy tűnik, a Barcelona valóban készül már a Lionel Messi (31) utáni életre, korábban Frenkie de Jongot (21) szerződtették az Ajaxtól, és az ő esetében is ugyanazt az utat követték, mint Jovicnál: először a játékossal egyeztek meg, majd a két klub is megállapodott.

Jovic értékét a Transfermarkt 40 millió euróra tartja.