Musorujsag
Élő Eredmények

Megállapították Emiliano Sala halálának okát

m4sport.hu
Az elsődleges boncolási eredmények alapján fej- és mellkasi sérülések okozták Emiliano Sala halálát, aki három hete repülőgép-balesetben hunyt el.

A Bild beszámolója szerint a halál okának megállapítása még nem tekinthető véglegesnek, a tragédia körülményei miatt hosszú vizsgálatra lehet számítani, hivatalos eredmény pedig november 6-án várható. A német lap úgy tudja, hogy ezzel párhuzamosan vizsgálják a baleset okát is, ez is eltarthat 6-12 hónapig, két hét múlva azonban meglehetnek az elsődleges eredmények.

Emiliano Sláara emlékeznek a Paris Saint-Germain – Girondins of Bordeaux mérkőzés előtt (Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson) Emiliano Sláara emlékeznek a Paris Saint-Germain – Girondins of Bordeaux mérkőzés előtt (Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson)

Az argentin futballista a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott január 21-én Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A roncsot a tengerfenéken vasárnap találták meg, benne egy holttesttel, melyet felszínre hoztak, majd a halottkém vizsgálatát követően csütörtökön késő este közölték, hogy Salára bukkantak rá. A pilóta holttestét azóta sem találják.

A Bild hozzáteszi, hogy a 28 évesen elhunyt Salát az ujjlenyomatai alapján azonosították.

A British Air Accidents Investigation Branch (AAIB) által 2019. február 4-én közreadott kép az Emiliano Salát, a walesi Cardiff City újonnan szerződtetett argentin labdarúgóját szállító N264DB kisrepülőgépről a La Manche-csatorna fenekén. (Fotó: MTI/EPA/AAIB) A British Air Accidents Investigation Branch (AAIB) által 2019. február 4-én közreadott kép az Emiliano Salát, a walesi Cardiff City újonnan szerződtetett argentin labdarúgóját szállító N264DB kisrepülőgépről a La Manche-csatorna fenekén. (Fotó: MTI/EPA/AAIB)

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

További tartalmak