Ramsey előszerződést kötött a Juvéval, nyártól Torinóban folytatja

Az Arsenal labdarúgója, Aaron Ramsey előzetes megállapodást kötött a Juventusszal, melynek értelmében a nyáron csatlakozik az olasz bajnokhoz és az alapfizetést tekintve ő lesz minden idők legjobban kereső brit játékosa.

A BBC beszámolója szerint a walesi középpályás négy évre kötelezte el magát a torinói klubhoz, amelyhez ingyen érkezik majd, mert a szerződése a nyáron lejár az Arsenalnál.


A londoni klub szerette volna megtartani Ramseyt, ezért szeptemberben leültek tárgyalni a felek, de az Ágyúsok nem voltak hajlandóak teljesíteni a játékos fizetési igényét. A Juventusnál viszont heti 400 ezer fontot keres majd a walesi, amivel az alapfizetést tekintve ő lesz minden idők legjobban kereső brit labdarúgója.

A 28 éves játékos iránt a Bayern München, az Inter Milan és a Real Madrid is érdeklődött, sőt, utóbbi együttesbe honfitársa, Gareth Bale is csábította.


Ramsey távozásában az is közrejátszhat, hogy szeretett volna kötetlenebbül játszani és fellépni a támadásokkal, ami viszont nem egyezett az Arsenal mesterének, Unai Emerynek az elképzelésével.


Ramsey 11 évig volt az Arsenal futballistája, ez idő alatt 259-szer lépett pályára és 61-szer volt eredményes.