Musorujsag
Élő Eredmények

A Chelsea-nek a mélyrepülés mellett öt indoka is van Sarri menesztésére

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Liverpool korábbi játékosa, az azóta televíziós szakértőként dolgozó Jamie Carragher úgy érzi, a Chelsea trénerének, Maurizio Sarrinak meg vannak számlálva a napjai a londoni csapat élén, indoklásként pedig felhívta a figyelmet, hogy a Chelsea-nek eddig bevált, ha szezon közben kockáztatott.

A Cheslea vasárnap története egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el az angol bajnokságban, 6–0-ra kapott ki a Manchester City otthonában.

A Chelsea mélyrepülését látva érthető Maurizio Sarri dühe és csalódottsága (Fotó: EPA/Nigel Roddis)

A Kékek ezzel sorozatban negyedik idegenbeli vereségüket szenvedték el, idegenben nem szereztek még gólt a 2019-es évben, valamint a négy legutóbbi bajnokijukból hármon kikaptak, így lecsúsztak a hatodik helyre.

A Liverpool korábbi labdarúgója, a jelenleg televíziós szakértőként dolgozó Jamie Carragher szerint azonban nemcsak az elmúlt időszak mélyrepülése miatt van veszélyben Maurizio Sarri vezetőedző állása.

Az exfutballista felhívta a figyelmet, hogy a múltban többször is előfordult, hogy a Chelsea szezon közben váltott trénert, és siker koronázta a kockázatos lépést.

A 2008/09-es szezonban Luiz Felipe Scolarit februárban Guus Hiddink váltotta a padon, a holland szakember a 4. helyen vette át a csapatot, amely végül harmadik lett a bajnokságban és megnyerte az FA-kupát.

A 2011/12-es idényben, márciusban André Villas-Boasnak köszönték meg a munkát – a csapat a 6. helyen állt a Premier League-ben –, s bár a helyére érkezett Roberto Di Matteóval nem tudott feljebb kúszni a csapat a bajnoki tabellán, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját viszont megnyerte a Chelsea, utóbbit története során először és mindeddig utoljára.

Fotó: skysports.com A Chelsea eddig jól jött ki a szezon közbeni edzőváltásokból (Fotó: skysports.com)

A következő szezonban viszont Di Matteónak már novemberben mennie kellett, mert bár a csapat a harmadik helyen állt a bajnokságban, a klub tulajdonosa, Roman Abramovics nem nézte el az olasz mesternek, hogy a Chelsea címvédőként, egy döntetlennel, két győzelemmel és két vereséggel öt forduló után biztos volt, hogy nem jut a BL egyenes kieséses szakaszába. A Di Matteót váltó Rafael Benítez a bajnokságban harmadikként zárt az együttesel, az Európa Ligát viszont megnyerte a londoniakkal.    

És nem ért még véget a sor, hiszen a 2007/08-as kiírásban már szeptemberben eljött a csere ideje, az Avram Grantot váltó José Mourinho ki is kirángatta a csapatot a kátyúból: a portugál az ötödik helyen vette át az együttest, amely végül másodikként zárt a bajnokságban, valamint a Bajnokok Ligájában és az angol Ligakupában is döntőbe vezette a Chelsea-t.

A 2015/16-os idényben viszont éppen Mourinhónak kellett távoznia a Stamford Bridge-ről, mert decemberben szégyenszemre a bajnokságban 16,. helyen állt az együttes, amely Guus Hiddinkkel a 10.-ként zárt.

„Szeretném, ha Sarri maradna, de a következő meccsek nagyon nehezek lesznek és a londoni jövőjét illetően döntő fontosságúak. Egy olyan klubnak, mint a Chelsea, mindennél fontosabb a bajnokságban a négy között végezni” – olvasható Carragher nyilatkozata a Sky Sportosn.

A Kékek február 27-én a Tottenhamet fogadják a Premier League-ben, az Európa Ligában pedig csütörtökön Malmőben lesz jelenésük.

További tartalmak