Musorujsag
Élő Eredmények
 

Solskjaer tehet róla, hogy ne szakadjon meg az MU-edzők BL-sorozata

Solskjaer tehet róla, hogy ne szakadjon meg az MU-edzők BL-sorozata

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Manchester United keretében nincs olyan játékos, aki az Old Traffordon betalált volna a mostani Bajnokok Ligája-szezonban, ami nem jó jel a Paris Saint-Germain elleni keddi nyolcaddöntő előtt.

A MU hazai pályán fogadja a francia bajnokot a BL nyolcaddöntőjében, s bár Neymar és Edinson Cavani hiányában a legtöbben talán az Ole Gunnar Solskjaer vezetésével megtáltosodó (11 tétmeccsen 10 győzelem, 1 döntetlen) angol klubot tartják az összecsapás esélyesének, nem árt megjegyezni, hogy az MU góllövés terén nem vitézkedett a csoportmeccsek alatt.

Paul Pogba a United egyetlen játékosa, aki egynél többször talált be (2), de ami igazán érdekes, hogy az Old Traffordon Marouane Fellaini szerezte a Vörös Ördögök egyetlen gólját a mostani BL-szezonban – a belgán azóta túladott a klub.

A United leginkább talán Marcus Rashfordban bízhat, aki Solskjaer érkezése óta csatárt játszik és hat meccsen hat góllal hálálta meg a bizalmat, de az angol támadónak eddig összesen csak négy gólja van a legrangosabb európai kupában (a mostani kiírásban egy) és mindet csoportmeccsen szerezte.

Az utolsó angol MU-játékos, aki a BL egyenes kieséses szakaszában eredményes tudott lenni, az Wayne Rooney volt, a klublegenda 2010 márciusában duplázott az AC Milan elleni 4–0-s siker alkalmával.

Solskjaernak a PSG elleni lesz az első BL-meccse, és ami az edzőket illeti, a Bajnokok Ligája 1992/93 óta íródó történetében (előtte BEK-nek hívták a sorozatot) az Old Traffordon mind a négy United-tréner, Alex Ferguson, David Moyes, Louis van Gaal és José Mourinho is győzelemmel debütált az elitligában.

További tartalmak