Musorujsag
Élő Eredmények

Ibrahimovic személyes okból is örült Modric Aranylabdájának

m4sport.hu
A Los Angeles Galaxy klasszis labdarúgója, Zlatan Ibrahimovic sokra tartja Luka Modricot, de nem ez az egyetlen ok, amiért örül, hogy a horvát játékos nyerte az Aranylabdát.

Elképesztőre sikerült a horvát középpályás 2018-as éve, a Real Madriddal sorozatban harmadszor nyert Bajnokok Ligáját, a horvát válogatottal pedig vb-ezüstérmes lett és őt választották a torna játékosának is, így érdemelte ki az előző esztendő végén az Aranylabdát, megszakítva Cristiano Ronaldo és Lionel Messi 10 éves hegemóniáját.

A svéd futball valaha volt egyik legnagyobb alakja pedig elismerően nyilatkozott Modricról.

„Szerintem az egyik, ha nem a legkomplettebb középpályás a világon. Gyors és kiválóan lát a pályán, a labdakezelése pedig egészen briliáns”idézi Ibrahimovicot a Goal.

Luka Modric az Aranylabdával 2018. december 3-án (Fotó: EPA/Yoan Valat) Luka Modric az Aranylabdával (Fotó: EPA/Yoan Valat)

„Fiatal korában volt szerencsém játszani ellene. Ma már egy tapasztalt futballista és örülök, hogy megnyerte az Aranylabdát és ő lett a világbajnokság legjobba játékosa is, mert egy hozzá hasonló futballista nem sűrűn kapja meg ezeket az elismeréseket” – nyilatkozta a svéd óriás, aki a több közt arra is utalhatott, hogy Andrés Iniesta, Xavi, vagy éppen Wesley Sneijder soha nem kapta meg az Aranylabdát.

„Általában egy csatár nyeri ezt az elismerést, de a tavalyi az ő éve volt.”

Ibrának azonban van még egy oka, miért különösen boldog, hogy Modricé lett a futballvilág legnívósabb egyéni elismerése.

„Én és az édesanyám is Horvátországból származunk, Modric pedig horvát, tehát örül a szívem. A vér nem válik vízzé.”

További tartalmak