Musorujsag
Élő Eredmények

Női játékvezető miatt tiltotta le a Bayern-meccset az iráni tévé

Bild
Az utolsó pillanatban vette ki a műsorból az Augsburg – Bayern München Bundesliga-meccset az iráni állami televízió, méghozzá a mérkőzés női játékvezetője miatt – írja a Bild.

A lap az iráni sajtóra hivatkozva azt írja, hogy az IRIB állami TV-hálózat eredetileg adta volna a pénteki találkozót, amikor azonban a döntéshozók szembesültek azzal, hogy Bibiana Steinhaus személyében női játékvezetője lesz a mérkőzésnek, letiltották a közvetítést.

Bibiana Steinhaus és Thiago az Augsburg–Bayern bajnokin 2019. február 15-én (Fotó: EPA/Andreas Schaad)

A magyarázat az iszlám szigorú előírásaiban keresendő, amelyek nem teszik lehetővé, hogy az iráni televízióban lengén öltözött nőket mutassanak – márpedig a rövidnadrág annak számít, és fejkendő sem volt rajta, márpedig Iránban a nőknek az arcukon kívül az egész testüket ruhának kell takarnia.

A Bild hozzáteszi, hogy az iráni drukkerek gyakran bosszankodnak az ehhez hasonló döntések miatt, az óriási befolyással bíró egyház azonban ragaszkodik az előírásokhoz.

Az iráni tévénézők így izgalmas meccsről maradtak le, mivel a bajorok kétszer is hátrányba kerültek, a végén mégis győztek 3–2-re: a bennmaradásért küzdő hazaiak már 13 másodperc után vezetéshez jutottak Leon Goretzka öngóljával, de a bajorok bő negyedóra alatt egyenlítettek. Az Augsburg ugyan másodjára is előnyhöz jutott, de a Bayern az első félidő hajrájában ismét betalált. A győztes gólt az osztrák David Alaba lőtte az 53. percben.

További tartalmak