Zidane három feltétel teljesülése esetén vállalná a Chelsea kispadját

Angol sajtóhírek szerint a továbbra is munkanélküli Zinedine Zidane a Chelsea első számú célpontja, ha elfogyna a türelem a jelenlegi vezetőedzővel, Maurizio Sarrival szemben.

A Real Madridtól három Bajnokok Ligája-győzelem után távozó sikeredző állítólag hajlana az ajánlatra, azonban csak abban az esetben, ha három feltételét teljesíti a klub:

– a Chelsea kössön új szerződést Eden Hazarddal

– biztosítsanak számára egy 200 millió fontos keretet, hogy megerősítse a csapatot

– a klubigazgató és transzferguru, Marina Granovskaia továbbra is a Kékek szolgálatában maradjon

Zidane nagy rajongója a belga labdarúgónak, az ő vezetésével képzelné el csapatát a francia, így az első kívánság teljesen érthető. A másodikon sincs miért gondolkozni, a harmadik azonban alátámasztja azt, amit eddig is tudni lehetett Marina Granovskaiaról: a futballvilág egyik legnagyobb hatalmú női szereplője. A Chelsea rengeteget köszönhet neki az átigazolások, a transzferpolitika és az utánpótláskorú játékosok kölcsönadása területén, és ezzel úgy tűnik, Zidane is tisztában van.

Természetesen egyelőre komolyabban nincs szó Sarri menesztéséről, azonban miután utóbbi hét mérkőzésén három vereséget szenvedett – köztük 4–0-ra kikapott a Bornemouth-tól és 6–0-ra a Manchester Citytől –, okot adott a találgatásokra a szigetországban.

A Chelsea hétfő este a Manchester Unitedet fogadja az FA Kupa ötödik fordulójában, vasárnap pedig a Ligakupa trófeájáért küzd a Manchester Cityvel.