Kizárták a bajnokságból a hét játékossal kiálló, 20–0-ra leégő csapatot

Nem folytathatja az olasz harmadosztály küzdelmeit a Pro Piacenza csapata, amely a szezon során csupán kétszer tudott kiállni bajnoki meccsére, vasárnap pedig húszgólos vereséget szenvedett egy bohózatba illő meccsen.

Pro Piacenza (Fotó: La Stampa) Pro Piacenza kezdőcsapata a vasárnapi bajnoki előtt (Fotó: La Stampa)


A Serie C A csoportjának sereghajtója vasárnap a Cuneo gárdájával találkozott a pontvadászat 27. fordulójában. Már az kisebb csodának számított, hogy a piacenzai kiscsapat egyáltalán kiállt a bajnokira, hiszen a 2018/2019-es idényben ezt megelőzően ez mindössze egyszer sikerült neki.

A bajnokságot szervező és felügyelő Olasz Professzionális Liga (Lega Pro) vezetői azonban a legkevésbé sem értékelték az igyekezetet, és ez nem is meglepetés annak tükrében, hogy a Pro Piacenza jobb híján fizioterapautáját, valamint hét tinédzser korú játékosát nevezte.

Egyiküknek ráadásul nem voltak rendben a papírjai, így az együttes hét labdarúgóval játszotta végig a meccset, amelynek jegyzőkönyvében a 18 éves csapatkapitány, Nicola Cirigliano volt vezetőedzőként feltüntetve.

Pro Piacenza jegyzőkönyv (Fotó: Twitter/GiovaAlbanese) A Cuneo – Pro Piacenza meccs jegyzőkönyve (Fotó: Twitter/GiovaAlbanese)


Persze kétség sem férhetett a végeredményhez: a Cuneo már az első félidőben 16 gólt rámolt be, viszont így is „csak” 20–0 lett a vége.

Hétfőn aztán a liga vezető testülete bejelentette, 20 ezer euróra büntette a csapatot, kizárta a bajnokság további részéből, a vasárnapi mérkőzést pedig 3–0-lal írta jóvá a Cuneónak, amelyet ugyancsak a bánthat a döntés, hiszen 24 meccs alatt eddig 18 találatig jutott, tehát egy meccsen megduplázta bajnoki góljai számát.

A liga elítélte a Pro Piacenza sportszerűtlen magatartását, és bohózatnak minősítette a vasárnapi mérkőzést, míg az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) kizárta soraiból a klubot. A hírek szerint a piacenzai alakulat körülbelül 500 ezer euróval tartozik a szakmai stábnak, illetve a játékosoknak, akik mind szerződést bontottak a csapattal, így kerülhetett ilyen helyzetbe.