Musorujsag
Élő Eredmények

A Cardiff City hibája 700 ezer eurójába kerülhet Sala családjának

A Cardiff City hibája 700 ezer eurójába kerülhet Sala családjának

m4sport.hu/O Jogo
Emiliano Sala, a Cardiff City játékosa január 21-én veszítette el életét, amikor az őt szállító, Nantesból a walesi főváros felé tartó kisrepülőgép a vízbe zuhant a La Manche-csatorna felett. Családjának kártérítés járna, de megtörténhet, hogy mégsem kapja meg egy adminisztrációs hiba miatt.

A játékos holttestét és a tengerbe zuhant gép roncsait csak napokkal később találták meg, a történetnek viszont még mindig vannak utózöngéi.

Az angol The Times információi szerint Emiliano Sala családja eleshet 700 ezer eurótól egy adminisztrációs hiba, késlekedés miatt. A Cardiff City a játékos átigazolásának bejegyzésekor nem küldött el minden szükséges adatot az angol szövetségnek, amely erről hivatalosan értesítette a klubot és hiánypótlást kért. Néhány dokumentum esetében szükséges lett volna az argentin középpályás aláírása, de mire ez megtörténhetett volna, bekövetkezett a tragédia, és Sala eltűnt a légtérben Franciaország és Anglia között.

Kellemetlen figyelmetlenség, amely azt okozhatja, hogy a 28 évesen elhunyt labdarúgó családja elesik 700 ezer eurótól, mert többek között egy olyan dokumentumot hiányolt a szövetség, amely arra az esetre vonatkozott, ha a játékos munkavégzés közben veszíti el életét.

Angliában a Professzionális Labdarúgók Szövetsége már bejelentette, hogy nyomást fog gyakorolni és mindent elkövet annak érdekében, hogy a család mindenképpen megkapja a kártérítést függetlenül attól, hogy a hiánypótlás nem történt meg.

Borítókép: (fotó: EPA/EDWARD BOONE)

További tartalmak