A Juventus vezetősége újra összehozná Cristiano Ronaldót és Zidane-t

Az olasz Tuttosport információi szerint a Juventus felvette a kapcsolatot egykori játékosával, a Real Madriddal edzőként háromszoros BL-győztes francia Zinedine Zidane-nal.

Zinedine Zidane (Fotó: EPA/Emilio Naranjo)
A klub jelenlegi edzőjének, Massimiliano Allegrinek 2020-ban jár le a szerződése, de ha a mostani szezonban nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját – pláne, ha már a nyolcaddöntőben kiesnek a Zebrák -, akkor nem számítanak tovább szolgálataira.

A BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Madridban a Juventus 2-0-s vereséget szenvedett el a Diego Simeone vezette Atlético ellen, így nagyon nehéz dolga lesz a visszavágón Allegri együttesének, ha a nyolc közé akar jutni.

Zinedine Zidane amúgy is kötődik a torinói klubhoz, edzőként a Real Madriddal már megmutatta kvalitásait. Mivel a csapat a kiesés szélére sodródott a Matracosokkal szemben, a vezetőség azonnal reagált, és felvették a kapcsolatot a 46 éves szakemberrel.

Két és fél év, illetve három BL-diadal után Zidane váratlanul és magától állt fel a Real Madrid kispadjáról tavaly nyáron, azóta nem is állt munkába. Több csapat is megkereste a trénert, például a jelenleg gyengélkedő Chelsea, de még nem döntött jövőjéről.

Játékosként közel öt éven keresztül szolgálta a Juventust, kétszer bajnokcsapat tagja is volt, így Torinóba kicsit hazatérne. Az sem utolsó szempont, hogy nyáron azt a Cristiano Ronaldót szerezte meg a klub, akivel közösen nyerték meg a királyiak utolsó három BL-trófeáját.

A Juventus vezetősége abban bízik, hogy a közös múlt, illetve a portugál személye csábító lehet Zidane-nak. Az elképzelés már korábban is felmerült a klub elnökében, Andrea Agnelliben, a madridi vereség már cselekvésre ösztökélte.