Musorujsag
Élő Eredmények

Oblak hosszabbít az Atlético Madriddal

Oblak hosszabbít az Atlético Madriddal

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Bár a megállapodást csak a jövő héten jelentik be hivatalosan, de immáron biztos, hogy az Atlético Madrid kapusa, Jan Oblak hosszabbít a klubbal, új szerződése értelmében pedig évi 10-12 millió eurót keres majd.

A szlovén hálóőr szombaton maga erősítette meg, hogy ügynöke a Rayo Vallecano elleni bajnoki után leült tárgyalni a klubvezetéssel.

Oblakot jelenlegi szerződése 2021-ig köti az Atlétihez, kivásárlási ára pedig 100 millió euró.  

Mikor a csapat vezetőedzője, Diego Simeone 2022-ig meghosszabbította kontraktusát, egyik legfőbb feladatának tűzte ki, hogy megtartsa a világ egyik legjobb kapusának tartott 26 éves futballistát.

Az Atléti Oblak fizetésén túl a kivásárlási árat is emelni fogja, így kívánja megakadályozni, hogy más klubok elvigyék egyik legnagyobb értékét – a Paris Saint-Germain az elmúlt hónapokban megkörnyékezte a kapust.

Ángel Gil Marín, az Atléti ügyvezető igazgatója azt szeretné, ha a hálóőr kivásárlási ára legalább 150-200 millió euróra emelkedne, míg az éves fizetése várhatóan 10-12 millió euró lesz, írja az AS.

A Matracosok vezetése ezen felül a védelmet is szeretné megerősíteni, mert a csapatkapitány, Diego Godín a nyáron vélhetően az Internazionaléba igazol, és nagy eséllyel a balbekk, Filipe Luis is távozik.    

Az Atlético Madrid szerdán hazai pályán 2–0-ra verte az olasz bajnok Juventust, a piros-fehérek pedig abban bíznak, a 2014-es és a 2016-os BL-döntős kudarc után most végre rájuk mosolyog a szerencse és elhódítják a legrangosabb európai kupa trófeáját.

Az Atléti a bajnokságban a második helyen áll, előnye két pont a városi rivális Real Madriddal szemben.

További tartalmak