Hivatalos: 2020 nyaráig nem igazolhat új játékost a Chelsea

Nem szerződtethet új játékost a következő két átigazolási időszakban a Chelsea csapata – közölte közösségi oldalán a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség.

A FIFA a 18 éven aluliak szerződtetéséről szóló szabály megsértése miatt büntette meg a londoni csapatot, ráadásul a Kékeknek 600 ezer svájci frank pénzbüntetést is be kell fizetniük a nemzetközi szövetség kasszájába.

A hírek szerint 29 labdarúgó átigazolásánál találtak szabálytalanságot, illetve a klub több esetben vétett a szabályok ellen a regisztrációs eljárásban is.

A szervezet ugyancsak bűnösnek találta az Angol Labdarúgó-szövetséget (FA), amelyre 510 ezer svájci frankos büntetést rótt ki az ügy kapcsán.

Az átigazolási időszakokból történő kizárás nem érinti a Chelsea női, valamint futsalcsapatát.

Az angol klub nem sokkal a döntés nyilvánosságra kerülése után jelezte, megtámadja azt, egyúttal hangsúlyozta: „kategorikusan visszautasítja”, hogy megsértette volna a szabályozást.

A nemzetközi szövetség hasonló érveléssel a Real Madridot és az Atlético Madridot is megbüntette 2016 januárjában. Előbbinek a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) sikerült elérnie a határozat felfüggesztését, utóbbinak viszont 2018 januárjáig érvényben maradt az átigazolásokból történt kizárása.

A Barcelonát 2014-ben hasonló okból szintén két időszakra zárták ki az átigazolásból.