Musorujsag
Élő Eredmények

Alaposan meggyengül a válogatott Eb-selejtezős ellenfele

m4sport.hu
Az Eb-selejtezők megkezdése előtt három szlovák játékos is lemondta a szereplést a válogatottban, így már az első, Magyarország elleni meccsen sem lépnek pályára.
Martin Škrtel, Adam Nemec és Tomáš Hubočan. (fotó:futbal.pravda.sk) Martin Skrtel, Adam Nemec és Tomás Hubocan. (fotó:futbal.pravda.sk)

Jelentősen meggyengül a magyar labdarúgó-válogatottal egy Eb-csoportban lévő szlovákok kerete. Három meghatározó játékos is lemondta a válogatottságot, még a selejtezősorozat megkezdése előtt. (A szlovák-magyar mérkőzést március 21-én 20:45-től az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.)

A futbal.pravda.sk beszámolója szerint közülük a legnagyobb név Martin Skrtel, aki az együttes csapatkapitánya is volt egyben. A korábban a Liverpoolban is megforduló védő Instagram-oldalán jelentette be, hogy 15 évnyi szolgálat után nem kíván többet szerepelni a legjobbak között.

„Nem volt könnyű a döntés, de alaposan átgondoltam a dolgot, és úgy látom, most van itt az ideje befejezni. Meggyőződésem, hogy a selejtező-sorozatot már nem fejezném be, ezért nem lenne tisztességes két-három meccs lejátszása után elmenni” – írta a a Fenerbahce 34 esztendős játékosa.

A jelenleg a ciprusi Pafosban szereplő Adam Nemec úgy fogalmazott, megtiszteltetés volt számára Szlovákiát képviselni. Szép pillanatok voltak, amiket soha nem fog elfelejteni, de az évek múlásával úgy érzi, hogy most jött el a megfelelő idő, hogy teret adjon a fiataloknak. A 33 éves támadó hiánya komoly fejtörést adhat Pavel Hapal szövetségi kapitánynak, hiszen eddigi 41 válogatottbeli fellépésén 13 gólt szerzett.

A harmadik játékos a szintén 33 éves Tomas Hubocan 62 válogatottbeli szereplésén ugyan nem szerzett gólt, de a védelem egyik alapembere volt. „Nagyon hálás vagyok, hogy az országomat képviselhettem. Ezt a részét a labdarúgó karrieremnek soha nem fogom elfelejteni. Nehéz döntés volt számomra, mert egy olyan dologról kellett lemondanom, ami közel áll a szívemhez.

A szövetségi kapitány Pavel Hapal elmondta, kicsit meglepődött a játékosok döntésén, de elfogadja azt. Elárulta, próbálta meggyőzni őket, de nem járt sikerrel.

További tartalmak