Szoboszlainak is nyerő lehet a Leipzig és a Salzburg következő üzlete

Osztrák lapértesülések szerint újabb játékos átigazolásáról egyezett meg a két energiaitalos testvérklub, a Red Bull Salzburg és az RB Leipzig: 2019 nyarán a 21 éves osztrák középpályás, Xaver Schlager igazol Németországba.

Xaver Schlager (fotó: EPA/ANDREAS SCHAAD)Az osztrák labdarúgás jövőjének egyik legnagyobb ígérete 2012 óta a 17. játékos, aki a Salzburgtól a Leipzighez szerződik, piaci értéke 15 millió euró. A klubváltás ténye, amelyről a Transfermarkt is beszámolt, önmagában nem eget rengető, számunkra inkább a jövőre nézve lehet érdekes, hiszen ezzel a 18 éves Szoboszlai Dominik előtt egy kezdő középpályással kevesebb lehet a Salzburgban.

Az első kezdőként játszott tétmérkőzését góllal megszépítő Szoboszlai ebben a szezonban a kispadról beszállva több alkalommal is váltotta már Schlagert a csapatban, így – bár addig még sok minden történhet –, értelemszerűnek tűnik, hogy az ő helyét veheti át hamarosan. Emellett a klub részéről akár egy jelzés is lehet egyik legjobbjuk elengedése: bíznak a magyar játékosban, készen áll egy komolyabb szerepvállalásra.

Szoboszlai Dominik (fotó: twitter.comRedBullSalzburg) Szoboszlai Dominik (fotó: twitter.comRedBullSalzburg)Schlager a Salzburg korosztályos csapataiból küzdötte fel magát, egy rövid időszakot kölcsönben az FC Lieferingnél töltött – akárcsak Szoboszlai –, majd lett alapember a Salzburgban, ahol 21 évesen már közel 100 mérkőzése van.