Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona 87 évig üldözte, most megelőzte a Real Madridot

m4sport.hu
Az FC Barcelona 72 órán belül kétszer győzte le a Real Madridot a Santiago Bernabéu Stadionban, az eddig példátlan dupla pedig azt jelenti, 87 évnyi üldözés után megelőzte ősi riválisát a győztes el Clásicók számában.
(fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)

A két csapat egymás elleni mérlege 1932 óta megszakítás nélkül a Real Madridnak állt – legutóbb 6:5 arányban vezetett a Barca –, szerdán a Király Kupa elődöntőjének visszavágóján (0–3) azonban összejött az egyenlítés (95-95 győzelem, 51 döntetlen), a szombati bajnokin pedig Ivan Rakitic gólja már a 96. katalán sikert jelentette, ráadásul a Real Madrid ezzel végleg kiszállt a bajnoki versenyfutásból.

(forrás: AS) A Real-Barca örökmérleg evolúciója (forrás: AS)

Ahogyan az AS grafikáján is látszik, a Barca az elmúlt két évtizedben, de leginkább Lionel Messi bemutatkozása óta tudta nagyon szorossá tenni a Real Madrid által dominált versenyfutást. 2003 előtt a Barca csak 13-at nyert meg a 74 Madridban lejátszott Clásicóból, 2004 óta 25-ből ugyanennyit, amelyek között volt 6–2-es, 4–0-s és 3–0-s siker.

Azt már említettük, hogy korábban egyetlen csapat sem győzte le a Realt 72 órán belül kétszer a Santiago Bernabéuban, a Barca emellett két másik rekordot is felállított: első csapatként tudott megnyerni sorozatban három mérkőzést (minden sorozatot figyelembe véve) és zsinórban négy bajnokit a Real Madrid otthonában.

További tartalmak