Musorujsag
Élő Eredmények

Florentino Pérez új edző reményében tárgyal Londonban

Florentino Pérez új edző reményében tárgyal Londonban

m4sport.hu/A Bola
Két legyet egy csapásra! A spanyol Don Balon információi szerint Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke hétfőn Londonba utazik, hogy tárgyaljon Santiago Solari esetleges utódjával a csapat kispadján. A királyiak vasárnap este fontos mérkőzést játszanak a La Ligában a Valladolid otthonában, jelenleg 15 pont a lemaradásuk az éllovas Barcelonával szemben.

A BL-címvédő első emberének két találkozója lesz az angol fővárosban, Maurício Pochettinóval, a Tottenham menedzserével, és José Mourinhóval, volt Real-edzővel, aki jelenleg pihen, miután decemberben megköszönték a munkáját Manchesterben, és éppen Londonban lakik.

Pérez rövidre szeretné zárni az edzőkérdést. Solari távozása – esetleg visszasorolása a tartalékcsapathoz – gyakorlatilag borítékolható, csak az nem tiszta, ki veszi át a helyét. Az elnök azért akar gyorsan megegyezni az utóddal, hogy annak legyen elegendő ideje felkészülni az új szezonra.

A két legesélyesebb jelölt a posztra Pochettino és Mourinho, miután a gárda korábbi mestere, Zinedine Zidane nem akarja elvállalni a feladatot, ráadásul a francia éppen Torinóban tartózkodik, pont akkor, amikor a Juventus sorsdöntő mérkőzés előtt áll a Bajnokok Ligájában a spanyol Atlético Madrid ellen (az nyolcaddöntő első találkozóját 2-0-ra elveszítette az olasz csapat). Talán nem véletlen.

Ugyan Pep Guardiola neve is felmerült a zebramezesekkel kapcsolatban, több hírforrás szerint már meg is egyeztek a felek, ugyanakkor a Bleacher Report arról számolt be, hogy a Manchester Cityt irányító szakember csak akkor hagyja el az angol bajnokot szerződése lejárta előtt, ha kirúgják. Erre pedig vajmi kevés az esély.

Borítókép: epa06237446 President of Real Madrid, Florentino Perez (L), speaks during the Real Madrid's shareholders general assembly held in Madrid, Spain, 01 October 2017. EPA/PACO CAMPOS

További tartalmak