Zinédine Zidane visszatért a Real Madrid kispadjára – hivatalos

Kevesebb mint tíz hónappal távozása után visszatért a Real Madridhoz Zinédine Zidane, aki az októberben kinevezett Santiago Solarit váltja a királyiak kispadján. Az edzőként háromszoros BL-győztes franciával 2022. június 30-ig szóló szerződést köt a klub, amely hétfőn este mutatja be hivatalosan a szakembert.

A Real a hétfő délutáni igazgatótanácsi ülése után jelentette be hírt, amit a francia L'Équipe és a spanyol Marca nap közben már megszellőztetett.

A közlemény szerint Solarit azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, ám a klub kötelékében maradhat, míg Zidane – aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosa is volt a Realnak – 2022. június 30-ig tartó szerződést ír alá.

A Julen Lopetegui utódjául érkezett argentin vezetőedző menesztése nem váratlan, hiszen sokat pletykáltak róla az utóbbi időben, főleg a Barca elleni zakók és a múlt heti, Ajax elleni csúfos BL-búcsú után.

Az már annál inkább meglepetés, hogy a csapattal zsinórban három Bajnokok Ligáját nyerő Zidane elvállalta a munkát, amelyre még napokkal ezelőtt is José Mourinhót és Mauricio Pochettinó tartották a legesélyesebbnek.

A francia nem egészen tíz hónap után tér vissza Madridba, ahol 2016 januári kinevezését követően két és fél év alatt kilenc trófeát szerzett a csapattal.

A Real Madrid jelenleg a 3. a La Liga tabelláján 12 ponttal lemaradva az éllovas Barcelona, öttel az Atlético Madrid mögött, ráadásul már búcsúzott a Király-kupából és a Bajnokok Ligájából.