Zidane megtartotta „második első” edzését a Realnál – képek

Hétfői kinevezése után szerdán megtartotta első edzését Zinedine Zidane a Real Madridnál.

A 46 éves francia tréner hétfőn váltotta Santiago Solarit, ezzel megkezdte második regnálását a királyi gárdánál. Először 2016 januárjában vette át a madridi együttes irányítását, Rafael Benítezt váltva, és első vezetőedzői megbízatása alatt egymás után háromszor vezette BL-győzelemre együttesét, miközben a BL 1993-as bevezetése óta még címvédésre sem volt példa. Rajta kívül Bob Paisley és Carlo Ancelotti nyert edzőként háromszor is a legrangosabb európai kupasorozatban, de egyikük sem sorozatban.

Zinedine Zidane első edzése a Real Madridnál második kinevezése után (Fotó: EPA/Real Madrid) Zinedine Zidane első edzése a Real Madridnál második kinevezése után (Fotó: EPA/Real Madrid)A játékosként világ- és Európa-bajnok, aranylabdás francia két és fél év alatt kilenc trófeát hódított el: a három BL-cím mellett kétszer-kétszer az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot, egyszer-egyszer pedig a spanyol bajnokságot és Szuperkupát nyerte meg. Májusban viszont – öt nappal csapata BL-diadala után – lemondott a posztról.
Zidane a kinevezése után úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hónapokban feltöltődött, így örömmel mondott igent Florentino Pérez elnök hívó szavára. „Különleges nap ez mindenki számára, örülök, hogy hazatértem” – mondta a csapat kispadján második ciklusát kezdő francia vezetőedző.
Zidane - aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosa is volt a Realnak - 285 nap után lett újra a klub edzője, és 2022. június 30-áig ír alá.