Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: megvan Zidane és a Real Madrid első igazolása

Hivatalos: megvan Zidane és a Real Madrid első igazolása

m4sport.hu
A Real Madrid vezetősége megegyezett a portugál FC Portóval, a szezon zárása után a brazil középhátvéd, Éder Militao a királyiaknál folytatja pályafutását.

A portugál bajnok arról számolt be, hogy a két csapat megegyezett a 21 éves brazil védő átigazolásáról, a Real Madrid kifizeti a játékos 50 millió eurós kivásárlási árát, így az idény végén távozhat.

Az spanyol BL-címvédő is kiadott egy rövid közleményt:

„A Real Madrid és az FC Porto egyezségre jutott Éder Militao átigazolásával kapcsolatban, aki az elkövetkezendő hat szezonban a klub játékosa lesz, 2025. június 30-ig.”

A madridi csapat azért is sietett a játékos megszerzésével, mert nagy érdeklődés mutatkozott iránta, ráadásul egy olyan pontja is van a hátvéd szerződésének a Portóval, hogy július 15-től 75 millió euróra emelkedik a kivásárlási ára.

Némileg váratlannak nevezhető a tehetséges brazil igazolása. Erőssége lehet a csapatnak, de posztján jelenleg is erős nevek szerepelnek. Például Sergio Ramos, a madridiak csapatkapitánya és vezére, vagy a francia Raphael Varane, aki amellett, hogy világbajnok, a régi-új edző – nem mellesleg honfitársa -, Zinedine Zidane egyik kedvence.

Érdekesség, hogy ezzel Militao lesz a Real Madrid legdrágábban megvásárolt védője, az eddigi csúcsot Pepe tartotta 30 millióval. A portugál – de szintén Brazíliában született – védőt a klub 2007-ben szerezte meg, hasonlóképpen a Portótól.

Az is beszédes adat, hogy a Real friss igazolása húsz bajnokin lépett pályára a Sárkányok színeiben, védő létére egyetlen sárga lapot sem kapott.

Borítókép: Éder Militao (Forrás: FC Porto - Twitter)

További tartalmak