Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madrid világbajnok védője Angliában folytathatja pályafutását

A Real Madrid világbajnok védője Angliában folytathatja pályafutását

m4sport.hu
Raphael Varane pályafutása töretlenül ívelt felfelé, amióta még tinédzserként csatlakozott a Real Madridhoz, 2011 nyarán. A francia középhátvéd többek között részese lehetett a királyiak négy Bajnokok Ligája-győzelmének (összesen 14 trófeának örülhetett a spanyolokkal), 2018-ban hazája válogatottjával pedig megnyerte az oroszországi világbajnokságot. Most új kihívás elé nézne.

A Real Madrid – első – Zidane érájában stabil tagja lett a csapatnak, ráadásul a francia tréner egyik nagy kedvence volt. Talán ezért is meglepő, hogy a sikerkovács edző visszatérése után felröppentek a hírek, hogy a nyári átigazolási időszakban a kiemelkedő tudású – és még mindig fiatalnak mondható – védő csapatot válthat, várhatóan Anglia felé veszi az irányt.

A L’Equipe információi szerint Varane úgy gondolja, hogy karrierjének ezt a fejezetét ideje lezárni, új kihívásra vágyik. A védőt 2022-ig köti szerződése a Real Madridhoz, ezért mélyen a zsebbe kell nyúlnia annak a klubnak, amelyik megvásárolná. A francia sportújság úgy tudja, hogy a Manchester United lehet az a csapat, amelyik lecsapna Varane-ra, hiszen a jelenleg a csak ideiglenesen kinevezett vezetőedzőnek, Ole Gunnar Solskjaernak a következő szezonra mindenképpen meg kell erősítenie védelmét.

Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: EPA/Peter Powell) Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: EPA/Peter Powell)

Azt gyakorlatilag mindenki biztosra veszi, hogy a norvég szakembert a szezon végén – akár már előtte – véglegesítik posztján. Solskjaer a jobboldalon szeretné stabilizálni hátsó alakzatát, de középen is szüksége lenne egy megbízható hátvédre, Varane pedig megfelelne követelményeinek, ráadásul a 46 éves mester elismeri a francia tudását, kézenfekvő megoldás lehetne számára.

Varane távozási szándékát további két dolog erősítheti. Az egyikről már konkrét tényként írhatunk: a Real Madrid szerződést kötött a Porto 21 éves belső védőjével, a brazil Éder Militaoval, akit posztja egyik legnagyobb tehetségének tartanak – a holland Matthijs de Ligt mellett.

Éder Militao (Forrás: FC Porto - Twitter) Éder Militao (Forrás: FC Porto – Twitter)

A másik távozást erősítő indokról az angol The Guardian írt. Florentino Péreznek, a madridiak elnökének feltett szándéka, hogy megszerezze a Liverpool gólerős támadóját, Sadio Manét. A szenegáliért cserébe Varane-t és pénzt kínálna a Vörösöknek.

A 26 éves csatár 2016-ban igazolt a Southamptontól a Liverpoolhoz 34 millió fontért (12,6 milliárd forint), ahol 111 mérkőzésen lépett pályára, 53-szor talált az ellenfelek hálójába és 21-szer szolgálta ki csapattársait. Érthető, hogy a Real vezetőségének feltűnt a technikás és villámgyors játékos teljesítménye.

Sadio Mané és Rafinha a Bayern München – Liverpool BL-nyolcaddöntőben (Fotó: EPA/Ronald Wittek) Sadio Mané és Rafinha a Bayern München – Liverpool BL-nyolcaddöntőben (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

Apró nehézséget okozhat az esetleges üzlet megkötésében, hogy Jürgen Kloppnak, a Liverpool menedzserének esze ágában sincs megválni a bivalyerős Szalah-Mané-Firmino támadótrió egyik tagjától sem. Coutinho esete óta pedig tudjuk, hogy a német tréner mennyire tud ragaszkodni egy labdarúgóhoz. A Barcelonának nagyot kellett küzdenie és sokat várnia a brazilért.

Ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy akad olyan edző a világon, aki ne örülne, egy Van Dijk-Varane párosnak a védelem közepén. Kloppnak ez megadathatna. Ennek persze ára van.

Ahogyan olykor a jótékonykodásnak is, pont, Sadio Mané révén. Komoly befektetést tervez hazájában a szerény, és a jelek szerint jószívű támadó. Szülővárosától úgy 10 kilométerre, Bambaliban szeretne egy iskolát építtetni. Elképzeléseiről az angol Telegraph írt, bár a játékos külön megkérte az újságírót, hogy erről ne írjon. A kérdésre, hogy miért, csak ennyit válaszolt:

„Nem azért teszem ezt, hogy a nagy nyilvánosság elé tárjam” – egy rövid mondat, ami sokat elmond Mané személyiségéről.

Borítókép: Raphael Varane (Fotó: EPA/ANGEL DIAZ)

További tartalmak