Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A játékvezető elnézést kért, amiért nem ítélt büntetőt a címvédőnek

m4sport.hu/O Jogo
A lengyel Szymon Marciniak egyenes és szép gesztust tett a Portugália-Szerbia Eb-selejtező után. A játékvezető elnézést Fernando Santostól, a portugál szövetésgi kapitánytól, amiért nem ítélt meg egy tizenegyest a hazai válogatottnak.
 

A mérkőzés 73. percében történt, hogy a Cristiano Ronaldo sérülése miatt a 31. percben beállt Pizzi lövésre szánta el magát, viszont a kapu felé tartó labda Rukavina karján megpattant. Marciniak először be is fújta a büntetőt, de utána konzultált az alapvonali asszisztenssel, majd visszavonta ítéletét.

A lefújást követően idegesen nyilatkozott az esetről a Benfica középpályása, hiszen a selejtező-mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel ért véget.

„Mindenki látta, hogy kezezés történt. A játékvezető meg is ítélte a tizenegyest, de az asszisztens a másik oldalról azt mondta neki, hogy nem volt az. Az ilyen dolgokat nem lehet így folytatni. Jó munkát végeztünk, csak nem sikerült még egy gólt szereznünk” – mondta feldúltan Pizzi.

Fernando Santossal pedig olyan történt a mérkőzés után, amire valószínűleg maga sem számított.

„A játékvezető elhívott, hogy menjünk be a szóbába, ahol vissza szokták nézni a vitás eseteket. Megnéztük az esetet és semmi kétsége nem volt egyikünknek sem, hogy ez büntető volt. Bocsánatot kért, de igazából ez nem nagyon segít nekünk. Mondtam neki, hogy nem az ő hibája, hisz megadta. Más kérdés, hogy aztán megváltoztatta a döntését. Ha más hasznom nincs is belőle, legalább elmondhatom, hogy jártam abban a szobában” – mondta kis iróniával a portugál szövetségi kapitány.

Portugália két forduló után mindössze két pontot gyűjtött a sorozatban – kevesebbet, mint a magyar válogatott -, miután első mérkőzésén is döntetlent játszott, Ukrajnával.

Borítókép: Szymon Marciniak (Forrás: pzpn.pl)