Carrasco visszaigazolna Európába a belga válogatott miatt

Korábban a Monacóban és az Atlético Madridban törltött el pár jó szezont Yannick Carrasco, mielőtt Kínába igazolt volt. Bár ázsiai klubjában sem teljesít rosszul, a belga szövetségi kapitány, Roberto Martinez viszont kizárólag a padon számít rá a nemzeti csapatban. A támadó újra kezdő szeretne lenni a válogatottban, ezért úgy érzi, hogy vissza kell térni Európába.

Yannick Ferreira Carrasco (Forrás: Mo-Sports - Facebook)
Januárban, a téli átigazolási piacon erre már nyílt némi esélye, hiszen az angol Arsenal szerette volna szerződtetni, de kínai klubja, a Dilian Yifang akkor nem engedte el. Carrasco most bejelentette, hogy nyáron mindenképpen távozni szeretne, amiről már az Arsenal vezetősége is tud.

A Yifangban a belga szélső 28 mérkőzésen tízszer volt eredményes, emellett kilenc alkalommal szolgálta ki társait, 2019-ben háromszor talált a hálóba. Ennek ellenére nem élvezi Martinez bizalmát az oroszországi világbajnokságot is megjárt, vb-bronzérmes labdarúgó.

„Nagyon szeretnék visszatérni Európába. Több klub is érdeklődik irántam. Januárban próbáltunk megoldást találni arra, hogy elengedjem a Dilian Yifang, ugyanakkor megértem, hogy Kínában azt akarta a klubom, maradjak” – mondta Carrasco.