Musorujsag
Élő Eredmények

Piqué tiszteletet kért Spanyolországnak a katalán válogatott szurkolóitól

Piqué tiszteletet kért Spanyolországnak a katalán válogatott szurkolóitól

mti (fotó: epa)
Gerard Piqué, a Barcelona labdarúgója a katalán válogatott hétfői mérkőzésén tiszteletet kért a Spanyolországra sértő megjegyzéseket tett szurkolóktól.

A Venezuela elleni találkozón Piqué határozott mozdulatokkal szólította fel a katalán szurkolókat, hogy hagyjanak fel a Spanyolországot szidalmazó rigmusokkal. „Tiszteletet kértem, hiszen nekünk példát kell mutatnunk. A tisztelet bármilyen hiányát el kell utasítanunk” – nyilatkozta utóbb Piqué.

A katalán válogatottat a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetség sem ismeri el hivatalosan, ezért több klub nem is engedte el meghívott játékosait a mérkőzésre. A gironai találkozót Bojan Krkic (Stoke City) és Javi Puado (Espanyol) találatával 2-1-re nyerték a katalánok Venezuela ellen. A dél-amerikai csapatból Roberto Rosales (Espanyol) volt eredményes.

Piqué – a katalán együttes legértékesebb futballistája, egyben csapatkapitánya – tavaly, az oroszországi világbajnokság után köszönt el a spanyol válogatottól, amelyben 103 alkalommal szerepelt, és amellyel 2010-ben világbajnok, 2012-ben Európa-bajnok lett. A védőt az elmúlt években a spanyol válogatott mérkőzésein a spanyol szurkolók többször kifütyülték, amiért támogatja Katalónia függetlenségi törekvéseit, és ismert személyiségként gyakran markánsan nyilvánította ki ezzel kapcsolatos álláspontját.

A katalán válogatott, amely több mint száz éve játszotta első találkozóját, hétfőn bő kétéves szünetet követően lépett újra pályára. Az alkalmi együttesnek 1997-től 2016-ig évente legalább egy mérkőzése volt, de a 2017-es katalán válságot követően most játszott először.

További tartalmak