Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Luxemburg és Portugália is megóvta az Ukrajna elleni Eb-selejtezőt

mti
Luxemburg és Portugália labdarúgó-szövetsége is megóvta az Ukrajna elleni Európa-bajnoki selejtezőt, mert egyaránt úgy vélik, hogy jogosulatlanul szerepelt ellenük egy brazil származású játékos.

Az európai szövetség (UEFA) jelentette az óvásokat, melyeket a másfél hete honosított Junior Moraes miatt nyújtottak be, hozzátéve, hogy fegyelmi eljárást indít az ügyben.

Junior Moraes a Portugália–Ukrajna Eb-selejtezőn 2019. március 22-én (Fotó: EPA/JOose Sena Goulao) Junior Moraes a Portugália–Ukrajna Eb-selejtezőn 2019. március 22-én (Fotó: EPA/JOose Sena Goulao)

A Sahtar Donyeck 31 éves csatára 2012-től Ukrajnában játszik – korábban a Metalurg Donyeckben és a Dinamo Kijevben szerepelt –, ám 2017 januárjától volt egy rövid kínai kitérője. A nemzetközi szövetség szabályai szerint pedig egy játékos akkor lehet jogosult arra, hogy másik nemzet színeiben szerepeljen, ha előtte legalább öt évet élt megszakítás nélkül az adott országban.

Ukrajna pénteken 0-0-s döntetlent játszott Portugáliában, majd hétfőn 2-1-re verte Luxemburgot. Amennyiben az ügyben az UEFA bűnösnek találja, mind a négy pontját elveszíti és a két meccset 3-0-s eredménnyel az ellenfélnek írják jóvá.