Lemondott a DFB elnöke, mert nem tudott elszámolni a pénzügyeivel

Lemondott Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke.

Az 57 éves sportvezető kedden jelentette be döntését, amelynek hátterében az áll, hogy a napokban a Spiegel magazin közzétette: Grindel a DFB médiamenedzsmentjének felügyelőbizottsági elnökeként 78 ezer eurónyi (24,5 millió forint) jövedelmet nem vallott be 2016-ban és 2017-ben. Emellett a Bild híradása szerint elfogadott egy luxus karórát Grigorij Szurkisz volt ukrán szövetségi elnöktől, ezt Grindel később beismerte, és hatezer euróra (1,9 millió forint) becsülte az óra értékét. A botrányok kirobbanását követően a szövetség vezetősége nem állt ki mellette.

epa07480215 German Football Association (DFB) president Reinhard Grindel leaves a press conference at the DFB headquarters in Frankfurt Main, Germany, 02 April 2019. Grindel has announced the resignation from his office.  EPA/RONALD WITTEK Reinhard Grindel (fotó: EPA/RONALD WITTEK)A DFB kedden közölte, hogy átmenetileg Rainer Koch alelnök és Reinhard Rauball ligaelnök vette át a szövetség irányítását.

A 2016 áprilisában hivatalba lépett Grindel volt a 12. – egyben legrövidebb ideig irányító – elnök az 1900-ban alapított DFB élén.

FRISS:

Grindel az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetségben megtartja posztjait: tagja az UEFA végrehajtó bizottságának és a FIFA döntéshozó testületének, a tanácsnak. A DFB közlése szerint a német szervezettel szoros együttműködésben látja majd el feladatait.