Beckhamet is beérte - illusztris társaságban a Tottenham ásza

A Tottenham labdarúgója, Christian Eriksen az egyik legjobb középpályás a Premier League-ben, amit évről évre bizonyít és a statisztikák is alátámasztanak.

A Tottenham szerdán, hazai pályán 2–0-ra verte a Crystal Palace-t a Premier League 31. fordulójából elhalasztott összecsapáson, a 200. angol bajnokiján pályára lépő Christian Eriksen pedig góllal és gólpasszal vette ki a részét a győzelemből. Első 200 PL-meccsén csak Dennis Bergkamp (Arsenal, 60), Thierry Henry (Arsenal, 61), David Beckham (62) és Cesc Fábregas (66) adott több gólpasszt a dán középpályásnál.
A 27 éves játékos egyébként ismét remek idényt fut, hat bajnoki találata mellett tizenegy asszisztot jegyez, utóbbi kategóriában pedig egészen kiemelkedő, amit évről-évre bizonyít, ugyanis a mostani zsinórban már a negyedik szezonja, mikor tíz gólpassz fölé tud jutni, korábban ez csak a Manchester United legendájának, David Beckhamnek sikerült (1997/1998-2000/2001) - nem csoda, hogy a Tottenham horror árat kérne a Real Madridtól Eriksenért.


 

A Manchester Citynek tehát a gólzsák Harry Kane mellett (5 gólos a BL mostani kiírásában) a dán karmestert kéne leginkább kikapcsolnia árpilis 9-én, mikor a két csapat a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben csap össze egymással. (A meccset az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.)