Bajnokok Ligája Külföldi bajnokságok

A Tottenham sztárja komoly összeget adományozott a dél-koreai erdőtűz áldozatainak

Az angol Premier League-ben szereplő Tottenham csatára, Szon Hung Min nagy összeget adományozott a Dél-Koreában pusztító erdőtűz áldozatainak.

Április elején a Dél-Korea északkeleti partvidékén pusztító erdőtűz öt várost és megyét égetett fel, a lángok két ember halálát okozták és több ezren voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat. Az ázsiai országban nemzeti vészhelyzetet rendeltek el, Moon Jae miniszterelnök pedig felszólította a hivatalos szerveket, hogy minden egyes erőforrást vessenek be a lángok megfékezése érdekében.

A Tottenham dél-koreai válogatott labdarúgója, Szon hazájában nemzeti hősnek számít és megítélése minden bizonnyal ezután sem fog változni. A kitűnő futballista 100 ezer fonttal (36 millió forint) támogatta az erdőtűz áldozatait.

„Bár külföldön élek, tudom, mi történik a hazámban. Amikor hallottam a nagy katasztrófáról, azonnal tudtam, valamit tennem kell. Azt hiszem, a pénz ilyenkor nem számít, a lényeg, hogy valamit tegyünk az áldozatokért”  – írta meg Szon szavait a dailymail.co.uk.

A Tottenham szerdán lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Manchester City ellen, és pont Szonnak hála egygólos előnnyel utazhat az Etihad Stadionba a londoni együttes. A Manchester City–Tottenham BL-negyeddöntőt élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

További hírek