Musorujsag
Élő Eredmények

Az év üzlete? 7 millió euróért vették meg az 55 milliót érő csatárt

m4sport.hu
Az Eintracht Frankfurt élt opciós vételi jogával és szerződtette a Benfica szerb válogatott csatárát, Luka Jovicot – közölte hivatalos honlapján a német klub.
(fotó: EPA/MIGUEL A. LOPES)

Az 1997-es születésű Jovic a szezon egyik legnagyobb felfedezettje, a Bundesligában és a nemzetközi porondon is remeklő Frankfurtban 40 mérkőzésen 25 gólt és 7 gólpasszt ért el.

2017-ben, 19 évesen érkezett kölcsönben a Benficától, az előző idényben (27 meccs/9 gól) tagja volt a Niko Kovac vezetésével Német Kupa-győztes Frankfurtnak, de a 2018/19-es szezonban robbant be igazán, kulcsjátékosa a német bajnokságban BL-indulást érő negyedik helyen álló, az Európa Ligában negyeddöntős együttesnek.

Kétéves kölcsönszerződése a szezon végén járna le, de a Frankfurtnak opciós vételi joga volt, amelyet 7 millió euróért aktiváltak is, 2023-ig szóló szerződést írtak alá a játékossal. Ezzel óriási üzletet kötöttek, a mértékadó Transfermarkt 55 millió euróra taksálja Jovic jelenlegi piaci értékét (egy évvel ezelőtt még 8 millió euró volt).

Az időzítés pikantériája, hogy a Frankfurt pont a Benficával csatázik az Európa Liga elődöntőjéért, az első mérkőzést 4–2-re a portugál együttes nyerte, a visszavágót csütörtökön rendezik Németországban.

(fotó: EPA/DANIEL DAL ZENNARO)

Jovic a Benfica elleni első meccsen is betalált, 8 góllal a második helyen áll a sorozat góllövőlistáján (a chelsea-s Olivier Giroud vezet kilenccel). A Bundesligában szintén második, 17 góljánál csak Robert Lewandowski szerzett többet (21).

Fredi Bobic, a Frankfurt sportigazgatója elárulta, nem is volt kérdés, hogy élnek-e az opciós lehetőséggel, hiszen minden tekintetben elégedettek a 21 éves támadó teljesítményével.

Azt nem tette hozzá, de természetesen nem kizárt, hogy a Frankfurt már 2019 nyarán továbbadja egyik legnagyobb értékét, hiszen óriási az érdeklődés a gólerős játékos iránt, a nemzetközi sajtó a Barcelona, a Real Madrid és számos Premier League-klub kíváncsiskodásáról is pletykált már, és mivel a Bundesliga egyik legjobbjáról van szó, a Bayern München sem zárható ki a lehetséges célpontok közül, főleg ha hozzátesszük, hogy a Bayern München kispadján pont Jovic korábbi frankfurti edzője, Niko Kovac ül.

További tartalmak